Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Miami rozdává stovky, další obětí byli Clippers

New York - I v šestém utkání v úvodu sezony basketbalisté Miami nastříleli minimálně 100 bodů a dál vylepšují klubový rekord. Ve čtvrtek obhájci titulu zdolali Los Angeles Clippers 102:97 a připsali si třetí vítězství za sebou. Clippers nezachránil ani výkon Blakea Griffina, který zaznamenal 27 bodů a 14 doskoků.

Dwyane Wade
zdroj: ČTK/AP

Miami se tentokrát opíralo hlavně o výkon Dwyanea Wadea, jenž nastřílel 29 bodů, z toho jedenáct v poslední čtvrtině. K tomu přidal sedm asistencí. "Vím, že hrát umím. Vím, co dokážu, když jsem zdravý," uvedl Wade s odkazem na časté zdravotní potíže z poslední doby.

LeBron James, kterého trápí bolavá záda, dal 18 bodů. Dvanácti body přispěl k výhře Chris Bosh, jenž se vrátil do sestavy poté, co strávil pár dní s rodinou, která se rozrostla o nového potomka.

Napínavou koncovku zápasu Houstonu s Los Angeles Lakers vyřešil Steve Blake, který trojkou 1,3 sekundy před sirénou zajistil hostům vítězství 99:98. Trenérovi Miku D'Antonimu se vyplatila taktika faulovat bývalého pivota Lakers Dwighta Howarda a eliminovat tak nebezpečného střelce Jamese Hardena. Howard v závěru neproměnil sedm trestných hodů, což umožnilo Lakers stáhnout manko, a závěr jim vyšel dokonale.

Výsledky NBA

Denver - Atlanta 109:107, Houston - LA Lakers 98:99, Miami - LA Clippers 102:97.

"Povedlo se to náramně, protože jsme dostali Hardena ze hry," liboval si D'Antoni. Kanonýr Houstonu přesto zakončil zápas s 35 body. Kouč Lakers přitom v minulé sezoně taktiku se záměrným faulováním hráčů v obraně kritizoval s tím, že to basketbalu nesvědčí. "To neznamená, že to nepoužiju, když je ta možnost. Nejsem blázen," uvedl D'Antoni.

Prvního vítězství se dočkal nový kouč Denveru Brian Shaw, jehož tým po úvodních třech porážkách zdolal Atlantu 109:107. Jediným mužstvem, které ještě nevyhrálo, je Utah s pěti porážkami na kontě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články