Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Volejbalistky druhou výhru na ME nepřidaly, Srbkám podlehly 0:3 na sety

Schwerin (Německo) – České volejbalistky nenavázaly na mistrovství Evropy na úvodní výhru proti Polsku a v zápase s obhájkyněmi titulu Srbkami prohrály 0:3 po setech 21:25, 24:26 a 23:25. Svěřenkyně italského trenéra Carla Parisiho ve vyrovnaném duelu ve Schwerinu nezvládly proti favoritovi koncovky jednotlivých setů. V závěrečném utkání ve skupině se české hráčky střetnou v neděli s Bulharskem v přímém souboji o postup.

Srbky se po nečekané úvodní prohře s Bulharkami zkoncentrovaly, měly převahu zejména na podání a byly jistější v obraně na síti. Hlavním útočným trumfem českého týmu byla opět Aneta Havlíčková, která zakončovala většinu akcí a připsala si 23 bodů.

V úvodním setu ztratily české hráčky hned v úvodu se soupeřem kontakt, nepřesnostmi umožnily Srbkám získat čtyřbodový náskok (10:6) a už se jim nepodařilo skóre otočit. Zpočátku vázla souhra týmu, a i když Češky postupně akce zpřesnily, zkušené Srbky zvládly s přehledem koncovku setu.

Ve druhém dějství se výkon českých volejbalistek zlepšil a ve střední části vedly 17:15. Pak ale třemi chybami pomohly soupeři k obratu a v dramatické koncovce se opět prosadil třetí tým letošní světové Grand Prix.

Obdobný průběh mělo i třetí dějství. V něm Parisiho celek opět vedl, tentokrát tříbodovým rozdílem 19:16. V závěru zápasu ale na český tým opět dolehla krize. Češky pustily soupeře k mečbolům, dva ještě odvrátily, ale při třetím už nepokryly útok Krsmanovičové.

"Čekala jsem vyrovnaný zápas. Srbky přece jen nejsou v takové formě, jakou měly například na Grand Prix. V důležitých momentech jsme se ale dopouštěly zbytečných chyb. Kdybychom se jich vyvarovaly, tak mohl zápas dopadnout jinak," řekla Havlíčková. "Vždy jsme vedly o tři až čtyři body a přišel moment, ve kterém jsme náskok rychle ztratily. Trošku se sice zlepšujeme, ale chyby v naší hře stále jsou," dodala.

V neděli čeká český celek souboj s Bulharskem a vítěz obsadí druhé, nebo třetí místo znamenající účast v play-off. Přímo do čtvrtfinále postoupí vítěz skupiny, který vzejde z duelu Srbsko - Polsko.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih volejbalového utkání Srbsko - Česko
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články