Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Kolocová se Slukovou prohrály s Američankami a na medaili nedosáhly

Berlín - Beachvolejbalistky Kristýna Kolocová a Markéta Sluková si po premiérovém semifinále na Světovém okruhu v kariéře nakonec medaili z Berlína neodvezou. Dnes na německém grandslamu prohrály dvě třísetové bitvy, nejprve v semifinále s Brazilkami Talitou a Taianou Limaovou a pak i zápas o bronz s Američankami Jennifer Fopmaovou s Brooke Sweatovou.

Kolocová se Slukovou mohly pro český volejbal vybojovat první cenný kov po devíti letech, kdy patřily do světové špičky Soňa Nováková s Evou Ryšavou. V obou zápasech o medaile však vždy během hodinové bitvy vyhrály jen jeden set. Na písku v německé metropoli nicméně zaznamenaly nejlepší výsledek v sedmileté společné kariéře.

"Oba zápasy jsme odehrály dobře, ale ne výborně. Náš výkon na medaili bohužel nestačil. Mrzí nás to, na druhou stranu jsme moc rády za naši první semifinálovou účast a věříme, že se bojů o medaile ještě v budoucnu zúčastníme," uvedly volejbalistky. 

České olympioničky neměly dosud tak zářivou sezonu jako loni, jenže v Berlíně porazily řadu favorizovaných dvojic a statečně vzdorovaly i aktuálně nejlepším Talitě Antunesové a Taianě Limaové. Semifinále ale prohrály 22:20, 15:21 a 8:15, Brazilky Brazilky nakonec slavily už šestý letošní titul.

V duelu zklamaných dvojic o bronz narazily pětadvacetileté Češky podruhé na turnaji na Fopmaovou se Sweatovou, která se dnes v poli překonávala. První sadu získaly Američanky, druhou Češky, byť do poloviny prohrávaly až o tři body. Jenže ani druhý dnešní tie-break českým volejbalistkám nevyšel. Záhy bodově ztrácely a další dotahování je stálo spoustu sil. Odvrátily tři mečboly, než servis Kolocové skončil těsně za autovou čárou. Fopmaová se Sweatovou vrátily soupeřkám porážku (0:2) ze základní skupiny a na 14. společném turnaji braly poprvé medaili. České jedničky na ni čekají i po 44. akci Světového okruhu.

Turnaj Světového okruhu kategorie grandslam v plážovém volejbalu v Berlíně:

Finále: Talita, Limaová (2-Braz.) - Holtwicková, Semmlerová (1-Něm.) 2:1 (-16, 21, 12).

O 3. místo: Fopmaová, Sweatová (16-USA) - Kolocová, Sluková (17-ČR) 2:1 (18, -17, 12).

Semifinále: Talita, Limaová (2-Braz.) - Kolocová, Sluková (17-ČR) 2:1 (-20, 15, 8), Holtwicková, Semmlerová (1-Něm.) - Fopmaová, Sweatová 2:1 (17, -16, 10).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články