Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Volejbalistky znovu prohrály 0:3, tentokrát s Tureckem

Hongkong - České reprezentantky podruhé v řadě podlehly svým soupeřkám hladce ve třech setech. Poté, co včera prohrály s Čínou, je dnes porazily Turkyně 3:0 po setech 23:25, 18:25 a 15:25. Z pěti zápasů zatím svěřenkyně trenéra Carla Parisiho vyhrály jediný, v neděli se pokusí svoji bilanci vylepšit v duelu proti Argentině.

České volejbalové reprezentantky v utkání proti Turecku
zdroj: ZUMA autor: Lo Ping Fai

Parisi uznal, že mezi oběma družstvy byl velký rozdíl. "Turecko je velmi silný soupeř. Náš tým hrál v dnešním zápasu o trochu lépe než včera (proti Číně). První set byl z naší strany dobrý a možná jsme mohli i vyhrát. Ale této příležitosti jsme nevyužili," uvedl italský kouč. Turecko v minulém ročníku Grand Prix obsadilo třetí místo hned za velmocemi USA a Brazílií a i letos v polovině základní části útočí na postup do finálového turnaje v Sapporu. Tým si připsal čtvrtou výhru.

V prvním setu však favorit za českými reprezentantkami dlouho zaostával, do koncovky šel s dvoubodovou ztrátou. "Dnes jsme byly hodně namotivované, protože jsme to po včerejším zápase trošku schytaly. Takže jsme se bály cokoliv pokazit, šly jsme po každém míči. Hodně jsme se snažily a doufám, že to bylo vidět," řekla Julie Jášová.

Turecko - ČR 3:0 (23, 18, 15)

Rozhodčí: Zacharovová (Rus.), Alrúsí (SAE). Čas: 72 min. Diváci: 6346. Sestava a body ČR: Vanžurová 8, Plchotová 8, Havlíčková 14, Mlejnková 14, Monzoni 2, Vincourová 2, libero Jášová - Dostálová, Hodanová, Pastulová 1, Kubínová. Trenér: Parisi. 

Jenže turecké hráčky v pravou chvíli vytáhly účinnější servis a nepropustné bloky a sadu vyhrály 25:23, když při setbolu nechaly české volejbalistky na svou polovinu dvorce dopadnout nadýchaný oblouček. "Strašně mě mrzí první set, protože jsme byly velmi vysoko a měly jsme velkou převahu. Přirovnala bych to k prvnímu setu v zápasu proti Srbkám na minulém turnaji," prohlásila blokařka Ivana Plchotová.

Pak už český výběr příliš šancí na zdramatizování zápasu neměl. Druhý set ztratil po vyrovnaném začátku vinou řady individuálních chyb, v třetím dějství nezachytil úvod a velkou bodovou ztrátu už jen marně dotahoval.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články