Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Španělé Herrera a Gavira jsou novými králi evropského plážového volejbalu

Klagenfurt (Rakousko) – Novými mistry Evropy v plážovém volejbale jsou španělští reprezentanti Pablo Herrera a Adrián Gavira. V rakouském Klagenfurtu porazili ve finále nejvýše nasazenou lotyšskou dvojici Janis Šmedinš, Aleksandrs Samoilovs 2:0. Herrera vyhrál evropský šampionát již podruhé, před osmi lety byl jeho spoluhráčem Raúl Mesa. Mezi ženami se z triumfu radovaly rakouské sestry Schwaigerovy.

Španělští plážoví volejbalisté Pablo Herrera a Adrián Gavira
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: imago sportfotodienst

Bronz získali Grzegorz Fijalek a Mariusz Prudel z Polska. Nizozemci Alexander Brouwer a Robert Meeuwsen, kteří před měsícem nečekaně triumfovali na mistrovství světa a v Klagenfurtu byli turnajovými dvojkami, vypadli už v osmifinále.

Čeští volejbalisté Robert Kufa a Jan Hadrava prohráli v základní skupině všechny tři zápasy a obsadili 25. místo.

Mezi ženami vládly rakouské sestry

O premiérový titul v ženském plážovém volejbale pro Rakousko se postaraly sestry Doris a Stefanie Schwaigerovy, které ve finálovém souboji v Klagenfurtu porazily Španělky Elsu Baquerizovou a Lilianu Fernándezovou 2:1 na sety.

Třetí místo obsadily Němky Kira Walkenhorstová a dvojnásobná evropská šampionka Laura Ludwigová, v utkání o bronz porazily nejvýše nasazené krajanky Katrin Holtwickovou a Ilku Semmlerovou 2:0. Pro Ludwigovou to znamenalo zisk už šesté medaile z ME.

České dvojice Kristýna Kolocová, Markéta Sluková i Martina Bonnerová, Barbora Hermannová obsadily deváté místo. Kolocová a Sluková v osmifinále vypadly s pozdějšími stříbrnými medailistkami ze Španělska.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články