Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Veselý tvrdě trénoval a chce zapomenout na loňskou sezonu

Trutnov - K české basketbalové reprezentaci v přípravě na mistrovství Evropy se připojila posila z NBA Jan Veselý. Ten ve své druhé sezoně v zámořské soutěži prožil zklamání, protože si v dresu Washingtonu nezahrál podle představ. Vše ale už hodil za hlavu a celé léto pracoval na zlepšení. Nyní se soustředí jen na reprezentaci a věří, že se dostane do pohody, která mu pomůže i v příští sezoně.

Jan Veselý
zdroj: AP

Veselý v minulém ročníku odehrál za Washington 51 zápasů, což bylo méně než v nováčkovské sezoně, která byla zkrácená. Navíc hrál i o sedm minut na zápas méně. "Bylo to trochu zklamání. Určitě to mohlo být z mé strany lepší. Ale teď na to chci zapomenout a soustředit se jen na reprezentaci a mistrovství. Věřím, že z té herní zkušenosti pak budu těžit i v nové sezoně," řekl Veselý novinářům.

Připouští, že občas se mu hlavou mihly myšlenky na to, zda na NBA má, ale nechce se vzdát. "Vždy, když se mi něco takového dostane do hlavy, tak si řeknu, že mě stálo hrozně moc sil se do NBA dostat, takže to teď nemůžu zabalit a musím dřít o to víc. Pro mě je jasná priorita zůstat v NBA a udělám pro to vše," dodal třetí Čech v historii, který si NBA zahrál.

Jan Veselý o ME:

Tomu, aby ve své třetí sezoně v zámoří konečně naplnil potenciál, podřídil celé léto. Dokonce si s sebou do Ameriky vzal jako osobního trenéra Mira Aliloviče, se kterým se zná už od 16 let, kdy ho Alilovič přivedl do Slovinska. "Vyžádal jsem si ho. Podíval se na pár našich zápasů a na základě toho připravil tréninkový plán z věcí, které potřebuji zlepšit, abych se lépe prosazoval. Hlavně nájezdy svrchu, hru zády ke koši, střelbu a podobně," vysvětlil Veselý.

Tréninky měl často i čtyřfázové. "Ráno výběh na pláži, pak tělocvična, posilovna a večer znovu tělocvična," popsal Veselý, kterému s tréninkem pomáhala i přítelkyně Eva či sestra Hana. "Pomáhaly podávat míče a podobně, aby nemusel všechno dělat Miro," dodal Veselý. Z dvouměsíčního letního tréninku prý má velmi dobrý pocit. "Trénoval jsem opravdu tvrdě. Získal jsem sebejistotu. Dalo mi to hodně. Letní liga NBA mi pomohla vyzkoušet si to i v zápasech a opravdu jsem se cítil lépe," řekl Veselý.

Je nám líto, video expirovalo.
Veselý se připravuje s českou reprezentací na ME
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články