Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Kolocová se Slukovou skončily stejně jako loni v osmifinále

Klagenfurt (Rakousko) - Mistrovství Evropy v plážovém volejbale se dohraje bez české účasti. Kristýna Kolocová a Markéta Sluková vypadly v osmifinále a skončí na děleném devátém místě. Stejné umístění patří i Martině Bonnerové s Barborou Hermannovou. Poslední zápas ve skupině prohráli Robert Kufa a Jan Hadrava s letošními mistry světa Alexandrem Brouwerem a Robertem Meeuwsenem 1:2 a na turnaji obsadili konečné 25. místo.

Desáté nasazené Kolocová a Sluková nestačily na Španělky Elsu Baquerizovou a Lilianu Fernándezovou a prohrály za 37 minut dvakrát 15:21. Olympijské čtvrtfinalistky měly ve druhé sadě šanci na obrat, vedly ještě 13:11, ale ve zbytku setu po chybách i dobré obraně soupeřek získaly už jen dva míče.

"Španělkám zápasy vyšel. Zatímco náš side out byl nedůrazný, soupeřky skládaly balóny bez větších problémů. Bohužel jen velmi výjimečně se nám povedlo je ubránit, a to bylo klíčové," uvedly Kolocová se Slukovou.

Kolocová se Slukovou tak na evropském šampionátu dohrály v osmifinále stejně jako loni v Haagu, kde je nečekaně vyřadily krajanky Bonnerová a Hermannová. Ty letos prohrály v boji o čtvrtfinále s jedničkami turnaje Katrin Holtwickovou a Ilkou Semmlerovou. Německým vicemistryním Evropy z roku 2010 podlehly 17:21 a 15:21.

"Na Němky jsme nestačily, ale bojovaly jsme a nechaly tam všechno. Podaly jsme dobrý výkon, ale nasazené jedničky turnaje udělaly minimum chyb," shrnuly Bonnerová s Hermannovou zápas na svém facebooku.

Výsledky ME v plážovém volejbalu

Muži:

Skupina K: Brouwer, Meeuwsen (2-Niz.) - R. Kufa, Hadrava (15-ČR) 2:1 (17, -15, 10).

Český pár obsadil konečné 25. místo.

Ženy:

Play-off - 2. kolo: Holtwicková, Semmlerová (1-Něm.) - Bonnerová, Hermannová (21-ČR) 2:0 (17, 15), Liliana, Baquerizová (5-Šp.) - Kolocová, Sluková (10-ČR) 2:0 (15, 15).

České páry obsadily konečné 9. místo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články