Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Ragbyové Říčany po nepovedené sezoně vyměnily realizační tým

Říčany – Tradiční bašta českého ragby Mountfield Říčany vstupuje do nadcházející extraligové sezony s novou trenérskou dvojicí. Sportovní ředitel Martin Javůrek se stal zároveň hlavním koučem, asistovat mu bude Jan Rohlík, říčanský odchovanec se zkušenostmi z francouzských klubů. Změnu oznámil na prvním předsezonním tréninku hráčům přímo na hřišti prezident klubu David Frydrych.

Trenér Říčan Martin Javůrek (vpravo) a asistent Jan Rohlík
zdroj: ČT sport autor: Vít Chalupa

"Všichni víme, že uplynulá sezona se nám nevydařila a proto věřím, že do té nové vstoupíme tak, abychom říčanské ragby vrátili na pozice, kam normálně patří. Tedy na špičku tabulky," uvedl Frydrych. Po dvou mistrovských titulech z let 2011 a 2012 obsadily Říčany v posledním extraligovém ročníku šestou příčku.

"Hoďme všechno za hlavu a začněme od znova. Ne všechno fungovalo tak, jak bychom si přáli. Od přístupu hráčů až po soudržnost mužstva. My jako realizační tým uděláme vše pro to, aby se vztahy narovnaly a abychom opět fungovali jako kolektiv, který chce vítězit," poznamenal trenér Javůrek, který je rád, že bude spolupracovat s hrajícím asistentem Rohlíkem.

"Hodně mi to pomůže, protože Honza si vezme na starost útok. To je jeho doména a věřím, že se nám bude dařit. Honza bude základním kamenem na soupisce a velkým vzorem pro mladé hráče, kteří se od něj mohou hodně naučit právě po jeho boku hlavně na hřišti při hře," doplnil Javůrek, který počítá do trenérského štábu ještě s Petrem Holým, kapitánem týmu z uplynulé sezony. "Dokonce doufám, že ho ještě přemluvím, aby ještě někdy zaskočil na hřišti, protože jeho zkušenosti se nám budou hodit," uvedl Javůrek.

Ragbisté Říčan
zdroj: ČT4

"Jsem rád, že si mě Martin vybral za asistenta a dělám to i pro říčanské ragby, které mi není lhostejné. Jsem tu od toho, abych pomohl a protože k sobě máme všichni blízko, věřím, že to bude šlapat, i když nás čeká hodně práce. Především na fyzické kondici, která byla v poslední sezoně naší slabinou," doplnil Rohlík.

Přestože je ragby v českých podmínkách čistě amatérskou záležitostí a hráči si například platí klubové příspěvky či účast na soustředěních, chtějí Říčanští přístup profesionalizovat. Pomáhat jim bude kondiční trenérka, v jednání je příchod zkušeného fyzioterapeuta. Ten by měl dohlížet na léčení dlouhodobě nemocných či hráčů po úrazech a najít cestu prevence, aby Říčany netrápila tak obrovská marodka jako letos na jaře.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články