Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Hokejbalisté zdolali Řecko a v semifinále MS je čeká Kanada

St. John's (Kanada) - Čeští hokejbalisté zdolali ve čtvrtfinále mistrovství světa v St. John's Řecko 1:0 a v boji o finále se utkají v noci na neděli od 0:45 SELČ s domácí Kanadou. Jedinou branku obhájců titulu z minulých dvou šampionátů dal ve 28. minutě Ondřej Kejř, který se trefil z mezikruží.

Čeští hokejbaloví reprezentanti
zdroj: ČT24

Na začátku třetí třetiny nevyužili svěřenci trenéra Drahomíra Kadlece šanci pojistit náskok v přesilovce pěti proti třem. V závěru se čeští hráči bránili ve třech proti čtyřem, ale gólman Heczko udržel čisté konto.

"Bylo to těžké utkání, ale věděli jsme, jak hrajou, jak jsou nepříjemní. S Kanadou prohráli jen 2:3. Se Slovenskem hráli 1:1 a dostali na 1:2 do prázdné branky. Mají hodně velké a běhavé hráče," řekl serveru hokejbal.cz asistent trenéra Rostislav Kurfürst. "Po většinu utkání jsme měli převahu, velké množství střel. Trápilo nás neproměňování šancí a také buly," dodal.

Souboj s Kanadou bude reprízou finále předloňského šampionátu. "Bude skvělá atmosféra. Kanada hraje doma o finále, navíc je to odveta za Bratislavu. Nebudeme favorit. Oni budou možná pod tlakem, čehož budeme chtít využít," uvedl Kurfürst.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejbalisté porazili ve čtvrtfinále MS Řecko
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články