Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Budějovičtí volejbalisté zahájili finále vítězně, Ostravu porazili 3:2

České Budějovice – Volejbalisté Českých Budějovic v prvním utkání finále extraligy mužů potvrdili roli favorita a na domácí palubovce porazili Ostravu 3:2. Druhý zápas série je na programu v Budějovicích v sobotu.

"Je to hodně důležité vítězství. Je to první krok, doufám, že z nás teď už ta nervozita spadne," řekl po utkání blokař Jihostroje Radek Mach.

Ostravané v semifinále nečekaně vyřadili nejlepší celek základní části, Duklu Liberec, a třebaže v prvním finálovém setu jen dotahovali, nakonec ho prohráli jen s minimálním rozdílem dvou bodů. Podobný průběh mělo i druhé dějství, které rovněž skončilo 25:23 pro lépe bránící Jihostroj. V koncovce poslal domácí trenér Jan Svoboda na hřiště čerstvého Kriška, který tvrdými údery set rozhodl.

Pak se karta otočila a navrch začali mít hosté, kteří přestali chybovat a v útoku se spoléhali hlavně na neúnavného slovenského univerzála Michaloviče. Ostravané dovedli zápas až do tie-breaku, ale o další překvapení na úkor favorita se nakonec nepostarali. Zkušenější obhájci titulu vyhráli zkrácený pátý set 15:10.

Kapitán vítězů Michal Sukuba prohlásil, že Budějovičtí si zápas sami zbytečně zkomplikovali. "Měli jsme ho dobře rozehraný, ale pak jsme několikrát nevyužili chycené balony v poli a tím dali Ostravě možnost zdramatizovat utkání," prohlásil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 1. finále ve volejbale mužů: České Budějovice - Ostrava

Ostravský manažer Tomáš Zedník označil zápas za krásný a hodný finále. "Domácí hráli první dva sety stejně dobře jako v semifinále proti Příbrami, přesto bylo utkání vyrovnané. Ve třetím a čtvrtém setu jsme využili jejich zaváhání. V pátém setu, přestože jsme vedli, jsme se dopustili několika školáckých chyb a bohužel prohráli," poznamenal Zedník.

V prvním utkání o třetí místo vyhrál Liberec nad Příbramí rovněž 3:2, když dokázal dotáhnout ztrátu dvou setů. Série o bronzové medaile se hraje na tři vítězství, finále na čtyři.

České Budějovice - Ostrava 3:2 (23, 23, -23, -21, 10)

Rozhodčí: Kovář, Krtička. Čas: 131 min.
Sestavy a body:
Č. Budějovice: Zapletal 1, Novotný 6, Pláteník 29, Rojas 7, R. Mach 10, Sukuba 7, libero Michálek - Habr 7, Kriško 11, Sobotka 1, Fila 4. Trenér: Svoboda. 

Ostrava: Haník 3, Široký 9, Wolff 7, Mauler 11, Fořt 9, Michalovič 31, libero Václavík - Záhorský, Lach. Trenér: Šmejkal.


O 3. místo - 1. zápas:
Liberec - Příbram 3:2 (-21, -21, 23, 22, 12).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články