Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Basketbalisté Nymburku v posledním kole rozstříleli Pardubice

Praha – Basketbalisté Nymburku zakončili nadstavbu NBL vysokým vítězstvím 100:68 v Pardubicích a ovládli dlouhodobou část nejvyšší domácí soutěže s bilancí 33 výher proti jediné porážce. Prohra Východočechů rozhodla o tom, že za suverénním obhájcem titulu postoupí do play-off z druhého místa Prostějov. Hanáci potvrdili své postavení výhrou nad Kolínem 96:87.

Ve vyřazovací části se utkají Nymburk s USK Praha, Prostějov s Levicemi, Ostrava s Kolínem a Děčín s Pardubicemi. Východočeši bez zraněných Muirheada, Žabase a Kotase neměli proti favorizovanému Nymburku zejména ve druhém poločase šanci a připsali si třetí prohru za sebou. Nejlepším střelcem zápasu byl s 18 body nymburský Tomáš Pomikálek, jehož tým ve třetím utkání v řadě nastřílel alespoň sto bodů.

"Proti Pardubicím je to vždy těžké i ošidné, když jim chybí několik hráčů základní sestavy. Ti ostatní cítí šanci a chtějí se jí chytit, tak jako to udělali nedávno v Nymburku," uvedl kouč vítězů Ronen Ginzburg. "V první čtvrtině jsem nebyl spokojen s naší obranou, která se však ve druhé a třetí části zlepšila, a tím jsme rozhodli," dodal trenér Nymburka.

Hosté vedli v poločase 50:39, přesto měl pardubický trenér Dušan Bohunický z výkonu týmu v úvodních 20 minutách dobrý dojem. "V našem útoku bylo hodně pozitiv, dokázali jsme hrát z vnějšího i z vnitřního prostoru. Ve druhém poločase přišla zvýšená agresivita Nymburka, jeho hráči přitvrdili, naopak my jsme byli pasivnější, a to rozhodlo," prohlásil.

Je nám líto, video expirovalo.
BK JIP Pardubice - ČEZ Basketball Nymburk
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články