Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Čeští nohejbalisté na domácím šampionátu na zlato nedosáhli

Nymburk - Mistrovství světa v nohejbale v Nymburku skončilo absolutním triumfem slovenských reprezentantů, kteří ovládli všechny tři kategorie. Ve dvou finálových zápasech porazili české hráče, kteří ke dvěma stříbrům přidali bronz v singlech zásluhou Karla Hrona.

Zklamaný český nohejbalista Radek Pelikán
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Slovenští nohejbalisté ve finálových zápasech neztratili ani set. Dvě zlaté medaile získali Patrik Perun s Jánem Brutovským, kteří ve finále dvojic zdolali český tým Radek Pelikán, Jakub Mrákava a Jiří Doubrava, a poté se podíleli i na vítězství ve trojicích. Českým hráčům se nepovedlo navázat na úspěch na předchozím MS v Nymburku v roce 2008, kde získali dva tituly, stříbro a bronz. Na předloňském šampionátu v Turecku nestartovali.

Domácí reprezentanti se opět museli přeorientovat na jiná pravidla. Zatímco české soutěže se hrají na dva dopady, mezinárodní nohejbal dovoluje pouze hru na jeden dopad. Reprezentační trenér Jiří Šmejkal přiznal lehké zklamání. "Ale na mezinárodní pravidla jsou Slováci favority, my jsme jim to chtěli co nejvíce ztížit. Ve dvojicích se to povedlo, kluci předvedli mimořádně vyrovnaný výkon, bylo to o dvou třech chybách," řekl v rozhovoru pro ČT.

Ocenil i výkon bronzového singlisty Hrona. "Jeho budoucnost je veliká," uvedl Šmejkal. Doufal, že by se českému výběru mohla povést zlatá tečka v závěrečném finále trojic. "Zdálo se, že kluci jsou na tom nejlíp, bohužel se jim nepovedl začátek utkání. Výkon Slováků byl ale bezchybný, mimořádný. Dařily se jim neskutečné balony, které nešly vybírat. Dneska se proti nim hrát nedalo," řekl Šmejkal, jenž po osmi letech u reprezentace končí.

Výsledky mistrovství světa v nohejbale:

Singl: 1. Ižol (Slov.), 2. Pozderka (Maď.), 3. Hron (Česko), 4. Caramello (Fr.).

Dvojice: 1. P. Perun, Brutovský (Slov.), 2. Pelikán, Mrákava, Doubrava (Česko), 3. Pozderka, Jonas (Maď.), 4. Čon Hjong-čin, Čon Hwi-čin, Pak So-hon (Korea).

Trojice: 1. Slovensko (Brutovský, P. Perun, M. Perun, Makara, Černota), 2. Česko (Pelikán, Vanke, Vít, Topinka, Kop)), 3. Maďarsko, 4. Francie.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články