Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Veselý dostal šanci v základu, Washington ale znovu prohrál

Washington - Basketbalista Jan Veselý nastoupil poprvé v sezoně v základní sestavě Washingtonu, sérii porážek mu však ukončit nepomohl. Wizards podlehli v sobotu doma Utahu 76:83 a prohráli i osmý zápas od začátku soutěže. Stejně bídnou bilanci měl Washington v úvodu minulého ročníku, kdy se dočkal první výhry až v devátém utkání.

Jan Veselý v utkání s Utahem
zdroj: AP autor: Nick Wass

Ani Utah nebyl v dobrém rozpoložení. Ve Washingtonu uzavíral sérii čtyř venkovních utkání, z nichž předchozí tři prohrál. Veselému a jeho spoluhráčům se toho však nepovedlo využít. Ještě v úvodu závěrečné čtvrtiny byl stav vyrovnaný 65:65, pak ale přišel střelecký výpadek domácích. "Je to těžké. Už nevím, jak jinak bychom to zvládli," litoval promarněné šance na toužebně očekávanou výhru kouč Randy Wittman. Nespokojení fanoušci Wizards se během zápasu dožadovali jeho odchodu.

V poslední čtvrtině hráči Washingtonu přes čtyři minuty nedokázali dát koš a trefili v ní jen čtyři z 19 pokusů ze hry. Veselý v té době už nehrál, do zápasu zasáhl naposledy ve třetí části. Na hřišti strávil přes 22 minut, zaznamenal pět bodů i doskoků a dvě asistence.

Washington se zapsal do historie NBA jako teprve druhý tým, který zahájil dvě sezony po sobě osmi porážkami. Stejně se trápil v úvodu soutěže Memphis v letech 2001 a 2002. A právě hráči Memphisu v současnosti zámořské lize vládnou. V sobotu porazili Charlotte na jeho palubovce 94:87 a od nezdaru v zahajovacím duelu si připsali osmé vítězství v řadě.

Utkání LA Clippers - Chicago
zdroj: AP autor: Jae C. Hong

Daří se také Los Angeles Clippers, kteří zdolali Chicago 101:80 a vyhráli popáté za sebou. Sedmým vítězstvím v úvodních devíti zápasech vyrovnali sedm let starý klubový rekord. "Jsme nadšení, ale je ještě brzo. Potřebujeme ustálit výkonnost," uvedl kouč Clippers Vinny Del Negro. Blake Griffin přispěl k výhře 26 body a deseti doskoky, 22 bodů nastřílel z pozice náhradníka Jamal Crawford.

Chris Bosh v dresu Miami
zdroj: AP autor: Rick Scuteri

Obhájci titulu z Miami vyhráli 97:88 ve Phoenixu, i když jim podruhé za sebou chyběl kvůli zranění nohy Dwyane Wade a LeBrona Jamese trápila začínající chřipka. Přesto dosáhl James i v jedenáctém utkání v sezoně dvacetibodové hranice díky 21 bodům, ještě o tři více dal jeho spoluhráč Chris Bosh.

Výsledky sobotních zápasů NBA:

Washington - Utah 76:83 (za domácí Veselý 5 bodů, 5 doskoků, 2 asistence), Boston - Toronto 107:89, Charlotte - Memphis 87:94, Cleveland - Dallas 95:103, LA Clippers - Chicago 101:80, Milwaukee - New Orleans 117:113, Phoenix - Miami 88:97, San Antonio - Denver 126:100.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články