Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Čeští házenkáři prohráli v kvalifikaci ME v Černé Hoře o gól

Bar (Černá Hora) - Čeští házenkáři prohráli v kvalifikaci mistrovství Evropy v Černé Hoře 22:23, když v závěrečných minutách nevyužili několik šancí na vyrovnání. Po domácím vítězství nad outsiderem skupiny z Izraele tak těsně podlehli soupeři, který na úvod kvalifikačních bojů šokoval výhrou na půdě favorizovaného Německa a vede tabulku druhé skupiny.

"Taková porážka o branku vždycky bolí," řekl asistent trenéra Jaroslav Hudeček. "Bolí o to víc, když se otočíme za celým utkáním, ve kterém jsme odvedli vynikající výkon hlavně v obranné fázi, podpořený výborným Štochlem v bráně. Bohužel několik neproměněných šancí a ztrát míče nás připravilo o lepší výsledek nebo i o vítězství," konstatoval.

Skóre zápasu v Baru otevřel proměněnou sedmičkou kapitán Jícha, v následujících minutách ale převzali taktovku domácí hráči. Český tým se však mohl opřít o brankáře Štochla, jenž v prvním poločase zneškodnil šest černohorských střel. Hostující celek díky němu několikrát vedl o dva góly, Jícha navíc trefil tyč a při sólovém úniku zvolil technické zakončení, které mu brankář Mijatovič chytil.

Pyrotechnika v hledišti

Za stavu 10:10 se několik minut nehrálo, protože nad hrací plochu se začal valit dým z pyrotechniky, kterou v ochozech odpálili domácí fanoušci. V závěru půle Češi udrželi těsné vedení, když Štochl po chybě v rozehrávce vychytal Markovičovo sólo.

"S někým možná mohlo trochu otřást jednání fanoušků, výbuchy dělobuchů a pohazování světlic a zapalovačů, ale myslím si, že kluci jsou natolik zkušení, že je to až natolik z míry nevyvedlo," uvedl Hudeček.

Po přestávce Černohorci trpělivě odpovídali na české góly a když jim soupeř nabídl šanci několikaminutovým střeleckým výpadkem, dostalo se domácí mužstvo do trháku 19:16. Češi se v útoku dál trápili, neprosazoval se ani osobně bráněný Jícha, který k sedmi gólům z první půle přidal po změně stran už jen jeden, a černohorský náskok v 53. minutě narostl až na pět branek.

Asistent trenéra Hudeček: Vyhrál šťastnější tým

Čechy pak probral oddechový čas, v přesilovce snížili až na 22:23 a mohli vyrovnat, ale Horák nejprve porušil pravidlo o krocích a pak jeho střelu Mijatovič vyrazil. Poslední šanci nabídlo domácí mužstvo soupeři další ztrátou míče sedm sekund před koncem, ale rychlý český protiútok zhatila nepřesná přihrávka na brankoviště.

"Myslím si, že dnes by si obě družstva zasloužila po bodu. Remíza by byla spravedlivá. Bohužel vyhrál ne ten lepší, ale spíš ten šťastnější. Dnes to byl ale dobrý výkon celého týmu, který opravdu dřel. Hráči, kteří seděli na lavičce a nezasáhli do hry, to prožívali stejně jako ti na hřišti," dodal Hudeček.

Na mistrovství Evropy 2014 do Dánska postoupí z každé skupiny dva týmy a nejlepší celek ze třetích míst. Další zápasy odehrají svěřenci trenéra Vladimíra Habera v dubnu, kdy dvakrát nastoupí proti Německu.

Kvalifikace o postup na ME 2014 házenkářů - 2. kolo skupiny 2:

Černá Hora - ČR 23:22 (12:13)
Izrael - Německo 27:30 (14:13)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články