Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Volejbalisté v přípravě porazili Portugalsko

Porto – Čeští volejbalisté suverénním způsobem zahájili přípravu na kvalifikaci mistrovství Evropy v roce 2013, když v prvním ze tří přátelských zápasů porazili v Portu domácí Portugalce ve třech setech 25:20, 25:12 a 27:25.

"Všichni zahráli solidní standard a až na druhou polovinu třetího setu jsme byli lepší. V závěru domácí vyrovnali hru i díky risku na podání a chybě rozhodčích," komentoval manažer týmu Milan Fortuník.

Zápasy s Portugalskem budou mít výrazně tréninkový ráz. Oba výběry začínají herní přípravu na evropskou kvalifikaci po tréninkových kempech a duely se nebudou řídit přísnými mezinárodními pravidly. Trenéři se domluvili na modelových situacích. "Je tady čtrnáct hráčů na obou stranách, oba týmy mají v sestavách dvě libera a točí je podle potřeby. Utkání se nebudou hrát jen na tři sety," doplnil Fortuník.

Před bojem o ME odehrají volejbalisté další tři zápasy v Řecku a tři v Benátkách nad Jizerou proti Francii. První kvalifikační turnaj s Rakouskem, Chorvatskem a Makedonií je na pořadu 6. až 9. září v Rakousku, druhý o týden později v Ostravě. Na šampionát postoupí přímo vítězové, celky z druhých míst čeká baráž.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články