Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Basketbalistky do 20 let se pokusí probojovat mezi elitu

Klatovy - České basketbalistky do 20 let se ve čtvrtek pustí do boje o postup do divize A mistrovství Evropy. V Klatovech se v divizi B postupně utkají s Belgií, Bulharskem, Izraelem, Maďarskem, Německem, Rumunskem, Řeckem a Švýcarskem, přičemž postoupí tři nejlepší celky.

"Cílem je určitě postup, stejně jako vloni, kdy to bohužel nevyšlo," připomněla trenérka týmu Marcela Krämer turnaj v Makedonii, kde Češkám unikl postup kvůli porážce o tři body v semifinále s Portugalskem.

Tentokrát ale dochází ke změně systému a play-off se hrát nebude. Tým by měly táhnout zejména křídelnice VŠ Praha Karolína Elhotová, mladší sestra reprezentantky Kateřiny Elhotové, její spoluhráčka na rozehrávce Renáta Pudláková a také Barbora Kašpárková, pivotka Frisca Brno, která byla vyhlášena největším talentem uplynulé sezony české ligy. V týmu naopak chybějí další z očekávaných opor Hana Šmídková z VŠ Praha nebo Monika Šívrová z Brna.

"Nakonec se nám složení týmu vykrystalizovalo trochu jinak, než jsme předpokládaly. Kvůli zranění nám vypadly dvě hráčky ze základní rotace, takže jsme trochu oslabené. Na našich cílech to však nic nemění," řekla Krämer. Turnaj se odehraje v hale Čapkova v Klatovech. "Během přípravy jsme si na klatovské prostředí zvykly. Vyšli nám tu ve všem vstříc, nemůžeme si na nic stěžovat. Děvčata odtrénovala v hale maximum. Holky si zvykly na koše, orientaci i diváckou kulisu. Věřím, že nám to pomůže," dodala Krämer.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články