Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Smečař Pláteník posílil volejbalisty Českých Budějovic

České Budějovice - Po loňském příchodu zkušených reprezentantů Petra Zapletala a Jakuba Novotného ulovil volejbalový mistr z Českých Budějovic další posilu Petera Pláteníka. Nejlepší přihrávající smečař předloňského mistrovství světa se zkušenostmi z Itálie, Turecka, Řecka, Belgie i Ruska podepsal smlouvu na čtyři roky.

Peter Pláteník
zdroj: ČT4

"Považuji ho za nejlepšího českého přihrávajícího smečaře za posledních deset, patnáct let," řekl trenér Jan Svoboda, který měl Pláteníka dlouhá léta v reprezentaci. V této sezoně v ní jednatřicetiletý rodák z Bratislavy chyběl, protože chtěl zkusit štěstí na písku po boku Martina Lébla.

Pláteník, bezmála dvoumetrový smečař, hrál v cizině deset sezon. Z Odoleny Vody odešel v roce 2003 do belgického Maaseiku, pak hrál za Panathinaikos Atény, Cuneo, Milán, Padovu a Ankaru. Loňské angažmá v ruském Krasnodaru nemělo dlouhého trvání.

K českobudějovickému týmu se Pláteník připojí ve středu. Domácí sezona začne 20. října a hned nato i Liga mistrů. Jihočeši ve skupině narazí na Berlín, černohorskou Budvu a Novosibirsk. "Chceme se jako jeden z mála českých klubů prosadit i v Evropě. Od Petrova příchodu si slibuju posílení, které by nás mohlo posunout zase někam dál," dodal kouč Svoboda.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články