Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

České basketbalistky porazily v olympijské kvalifikaci Argentinu

Madrid - České basketbalistky vstoupily úspěšně do kvalifikačního turnaje o postup na olympijské hry. V prvním utkání ve skupině zdolaly v Madridu Argentinu vysoko 77:55. Týmu Jana Bobrovského se sice vůbec nevydařila úvodní čtvrtina, ale především po změně stran nedal favorit soupeřkám šanci. Ve druhém utkání čeká ve středu české basketbalistky od 19:30 Angola.

Basketbalové utkání mezi českými reprezentantkami a Argentinou
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Celou úvodní čtvrtinu se české hráčky nedokázaly prosadit přes důraznou obranu soupeřek. Střelba z nepřipravených pozic postrádala přesnost, klidu nepomohly ani ztráty míče v rozehrávce. Úvodní šestibodový náskok soupeře ještě bojovně naladěné české hráčky otočily v 6. minutě na 15:12, ale v závěru úvodní čtvrtiny se Bobrovský jen zoufale chytal za hlavu. Prosazovala se totiž nejlepší argentinská střelkyně Sánchezová a po deseti minutách český tým prohrával 18:25. 

Hru oživila ve druhé části Elhotová, která se bez zábran pouštěla do protiútoků a nebála se zakončovat. Přesnou koncovkou zavelela ke zvratu, spoluhráčky zlepšily doskakování, zrychlily kombinaci a začaly lépe bránit. Argentinky v důsledku toho daly do poločasu už jen deset bodů.

Hned po změně stran se otevřela českým basketbalistkám cesta k vítězství, neboť při doskakování vlastní spoluhráčka zranila oporu Sánchezovou.

S vydařeným vstupem do kvalifikace byl celkově spokojený. "Samozřejmě nemůžeme podcenit dalšího soupeře Angolu. Ale nyní se už budeme soustředit hlavně na páteční čtvrtfinálový zápas, který bude nejdůležitější," uvedl Bobrovský s výhledem na utkání, které už bude rozhodovat o postupu na OH.

Výsledky:

Česká republika - Argentina 77:55 (18:25, 38:35, 62:46)

Nejvíce bodů: Machová 16, Elhotová 15, Veselá 13, Kulichová 11 - Sánchezová 18, Paolettaová 9, Pavónová a Landraová po 7. Trestné hody: 19/15 - 25/14. Fauly: 22:21. Trojky: 6:3. Diváci: 300.

Další výsledky:

Španělsko - Fidži 113:42, Tchaj-wan - Kuba 79:96, Lotyšsko - Senegal 94:34.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články