Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Portland vyhrál v NBA podesáté za sebou

 New York - Basketbalisté Portlandu si v pátečním utkání NBA s Denverem připsali desátou výhru za sebou a vytvořili nejdelší vítěznou sérii v letošní sezoně. Domácí vyhráli 99:96 díky týmovému výkonu, soupeři nepomohly ani střelecké hvězdy Allen Iverson a Carmelo Anthony, kteří dali každý 34 bodů.

Hráč Dallasu Erick Dampier (vpravo) se snaží zblokovat hráče Portlandu Zach Randolph.
zdroj: ČTK

"Kdo by si pomysle, že se to povede právě Portlandu? Člověk by řekl, že to zvládne spíš Dallas nebo Phoenix," komentoval úspěšnou šňůru svého týmu Brandon Ray, který na ní má velkou zásluhu. Dokonce byl dvakrát za sebou v lize vyhlášen Hráčem týdne.

Portland drtí soupeře s nejmladším týmem v soutěži. "Jsme mladí, ale během téhle šňůry vyzráváme," prohlásil třiadvacetiletý hráč, kterého si loni jako šestého v pořadí na draftu vybrala Minnesota.

V Seattlu zazářil teprve devatenáctiletý Kevin Durant, dvojka letošního draftu, který se blýskl 27 body při vítězství 123:115 nad Torontem. Po jeho tříbodovém koši vedli domácí v závěrečné čtvrtině už o 18 bodů. Poté následovala třináctibodová šňůra kanadského celku, Seattle však nápor soupeře odrazil.

Utahu se povedlo po sedmi porážkách na soupeřových hřištích uspět v Orlandu, kde zvítězil 113:94. Osobním střeleckým rekordem v podobě 28 bodů se o to zasloužil dvaadvacetiletý Paul Millsap. Orlando se po výborném vstupu do sezony trápí, doma nedokázalo vyhrát už měsíc. "Mrzí mě to kvůli fanouškům. Měli klidně pískat ještě hlasitěji a doufám, že to příště udělají, jestli od nás uvidí podobný výkon," řekl naštvaný kouč Stan Van Gundy.

Výsledky:
Boston - Chicago 107:82, Philadelphia - LA Lakers 101:106, Washington - Atlanta 92:97, Charlotte - New York 105:95, Seattle - Toronto 123:115, Detroit - Memphis 94:67, Minnesota - Indiana 131:118, Dallas - LA Clippers 102:89, Portland - Denver 99:96, Orlando - Utah 94:113.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články