Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Volejbalisté mají dva týmy, jeden bude hrát o OH, druhý EL

Nymburk - Čeští volejbalisté vytvořili dva reprezentační celky, které od pátku do neděle čeká start na mezinárodní scéně. Hlavní výběr pod vedením nizozemského kouče Stewarta Bernarda se pokusí v Berlíně kvalifikovat na olympijské hry do Londýna, druhý tým vedený Jindřichem Lickem čeká Evropská liga v Jablonci nad Nisou, kde se postupně utká s Rakouskem, Tureckem a nakonec s Rumunskem.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Silnější dvanáctka se v Berlíně postupně utká s Kubou, Indií a domácím Německem a pouze vítěz turnaje si zajistí účast na hrách v Londýně. Pod pěti kruhy hráli volejbalisté naposledy před 32 lety a tehdejší československý tým byl v Moskvě osmý. "Dostali jsme možnost hrát kvalifikaci a zkusíme ji využít. Šanci určitě máme. Němci a Kubánci jsou silní, ale můžeme jim konkurovat," řekl Bernard.

Olympijský výběr naposledy před středečním odletem trénoval v Nymburku. Dopoledne hráči pod dohledem Bernarda, jeho asistenta Zdeňka Šmejkala a masérky Zuzany Škrhové strávili v posilovně, odpoledne pilováním herních variant. Chyběl pouze univerzál David Konečný, který byl na vyšetření s kolenem, ale jet by měl.

Právě na Konečném a dalším ostříleném univerzálovi Janu Štokrovi bude ležet útočná síla českého týmu. "Musíme využít oba, bez nich si to neumím představit. Dále sázíme na týmového ducha," řekl Šmejkal. "Kvalifikace má to kouzlo, že když nám vyjde víkend, bude to úspěch jako hrom, ale všechno musí sednout," řekl.

Jedničkou na nahrávce je Ondřej Boula, který po sedmi letech ve Francii působil poslední sezonu v Turecku. Na smeči jsou připraveni Karel Linz, Tomáš Hýský, Aleš Správka a po zranění ze začátku přípravy je fit i Ondřej Hudeček. Na bloku budou úřadovat Aleš Holubec, Jiří Král a Vladimír Sobotka, liberem je Václav Kopáček.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články