Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Háječková s Klapalovou opět v boji o evropský bronz neuspěly

Haag - Plážové volejbalistky Lenka Háječková a Hana Klapalová skončily na mistrovství Evropy stejně jako loni na čtvrtém místě. V utkání o bronz turnajové jedničky podlehly Španělkám Lilianě a Else Baquerizové 0:2. Poslední českou medailí z mistrovství Evropy dál zůstává bronz, který před deseti lety vybojovaly Eva Ryšavá a Soňa Nováková v Basileji.

Plážový volejbal
zdroj: ČT4

První set prohrály české favoritky s párem nasazeným jako číslo 21 až po velkém boji 22:24. Naopak druhá sada měla jednoznačný průběh, Háječková s Klapalovou v ní uhrály jen 12 míčů. V sobotním čtvrtfinále vypadly Martina Bonnerová a Barbora Hermannová, které v pátek v českém souboji překvapivě vyřadily turnajové dvojky Kristýnu Kolocovou a Markétu Slukovou.

Z titulu se v Haagu radovaly domácí Sanne Keizerová a Marleen Van Ierselová. Semifinálové přemožitelky Háječkové s Klapalovou ve finále přehrály řeckou dvojici Maria Tsiartsianiová, Vasiliki Arvanitiová 2:0. V soutěži mužů obhájili titul Němci Julius Brink a Jonas Reckermann. Nejvýše nasazený pár přehrál rovněž bez ztráty setu nizozemské duo Emiel Boersma, Daan Spijkers.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články