Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Anketu o nejlepšího florbalistu ovládli Jendrišák a Christianová

Praha - Útočník Matěj Jendrišák z Chodova a brankářka Jana Christianová ze švýcarského týmu Red Ants Rychenberg byli vyhlášeni nejlepšími českými florbalisty uplynulé sezony. Třiadvacetiletý Jendrišák obhájil v 11. ročníku ankety odborníků a novinářů loňské vítězství. O rok mladší Christianová se dočkala ocenění poprvé a vyhrála jako vůbec první gólmanka. Výsledky dnes byly vyhlášeny tradičně na slavnostním večeru v pražském Divadle Na Jezerce.

Chodovský Matěj Jendřišák
zdroj: ČT24

Jendrišák vyhrál s 239 body a před druhým gólmanem Davidem Rytychem z SSV Helsinky měl obrovský náskok 151 bodů. Třetí skončil s 84 body vítkovický obránce Jan Jelínek. Jendrišák byl vyhlášen i nejužitečnějším hráčem extraligy v anketě hráčů. V základní sezoně vyhrál produktivitu s rekordním počtem 73 bodů, když ve 22 zápasech nastřílel 40 branek a na dalších 33 přihrál. V dresu poraženého semifinalisty pak ovládl i kanadské bodování play-off, kde v 10 duelech zaznamenal 22 bodů za 14 tref a osm přihrávek. Rodák z Havířova se stal čtvrtým florbalistou, který získal ocenění podruhé.    

Jana Christianová, která byla na šampionátu v St. Gallenu zvolena jako jediná Češka do All Star týmu, získala 161 bodů a o deset bodů předčila útočnici Elišku Křížovou z FbŠ Bohemians. Ta jako jediná z první třináctky v pořadí nehrála na loňském prosincovém mistrovství světa v St. Gallenu, kde Češky získaly historicky první medaili v podobě bronzu.   

Třetí Adéla Bočanová rovněž z FbŠ Bohemians nasbírala 105 bodů. Loňská vítězka Magdalena Kotíková z Herbadentu SJM Praha 11 se loučila s kariérou na čtvrtém místě se 102 body.  

Nejlepším juniorem byl vyhlášen útočník Marek Vávra z Tatranu Střešovice a cenu pro nejlepší juniorku převzala stejně jako loni Adéla Bočanová. Brankářem sezony se stal opět Rytych a nejlepší brankářkou je potřetí za sebou Christianová. Nejlepším trenérem byl zvolen kouč florbalistů Vítkovic Radek Mrázek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články