Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Basketbalisté Nymburka získali popáté ligový titul

Nymburk - Basketbalisté Nymburka se stali popáté za sebou ligovými mistry. V dnešním pátém finálovém duelu porazili Středočeši 93:70 hosty z Nového Jičína a sérii vyhráli 4:1 na zápasy.

Finálové utkání mezi basketbalisty Nového Jičína a Nymburka
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Nymburští vlétli do utkání zostra a rychle si vybudovali místy až desetibodový náskok. Nepotřebovali k tomu ani příliš přesnou střelbu, odražené míče totiž sbírali s velkým přehledem a svůj tlak dokázali přetavit často hned v několik střeleckých pokusů.

Na doskoku vynikali zejména Sokolovský a Rančík, ale hosté zásluhou přesné střelby více než šestibodový rozdíl do konce první části nepřipustili.

Tlak Nymburka se stupňoval. Na začátku druhé čtvrtiny jeho agresivní hru nejlépe vyjádřil Mack, který nejprve sám prošel celou zformovanou obranu, zavěsil a na cestě zpátky ještě stihl vybojovat další míč pro následnou trojku Nečase. Domácí získali dvanáctibodové vedení a hosté v tu chvíli působili bezradně, pouštěli se do nepřipravených útoků a snadno ztráceli míče.

V závěru poločasu ale přišel šok. Novojičínští najednou převzali iniciativu i všechny zbraně, které Nymburk až do té chvíle zdobily a střelecky se trápící Nymburk začal rychle ztrácet půd pod nohama i své vedení, které se do poločasu zmenšilo na jediný bod.

A po přestávce bylo domácím ještě hůře. Přesně střílející Beechum záhy dokonal obrat a dal svému týmu až čtyřbodové vedení. Teprve v tu chvíli se domácí opět probudili a dalších šest minut se skóre neustále přelévalo, ani jedno z mužstev nevedlo o více než čtyři body.

Ve 26. minutě si Beechum při náběhu na míč nechtě spustil trenýrky a bezděčně tím ilustroval, co vzápětí jeho tým potkalo. Nymburk totiž zcela ovládl hru, vůbec nechyboval a naopak snadno obíral hosty o míč už při rozehrávce.

Domácí v ohlušující atmosféře zaplněné haly do konce třetí čtvrtiny získali devatenáctibodové vedení a podnítili fanoušky k předčasným oslavám titulu. Hosté už se v závěru téměř na nic nemohli, zatímco domácí místy v exhibičním tempu pohlídali více než dvacetibodový náskok.

Výsledek - finále:

ČEZ Basketball Nymburk - Geofin Nový Jičín 93:70 (22:16, 44:43, 73:54)

Nejvíce bodů: Rančík 21, Nečas 19, Sokolovský 18, Mack 11, Lee 10 - Walker 15, Šarovič 14, Venta 8, Pelikán a Šoška po 7. Rozhodčí: Zachara, Dolinek, V. Lukeš. Trestné hody: 21/14 - 16/15. Fauly: 15:19. Trojky: 9:5. Diváci: 1300. Konečný stav série: 4:1. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články