Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Oklahoma obrátila zápas a porazila Lakers i podruhé, Boston vede

New York - Basketbalisté Oklahomy vyhráli v play-off NBA i druhé utkání nad Los Angeles Lakers, tentokrát po povedeném obratu 77:75. Ve Východní konferenci se Boston podruhé ujal vedení v sérii s Philadelphií, po předchozích triumfech obou soupeřů o jediný bod nyní Celtics vyhráli 116:97.

Kevin Durant
zdroj: AP autor: Sue Ogrocki

Oklahoma po předchozím suverénním vítězství tahala ve středu dlouho za kratší konec a dvě minuty před koncem prohrávala 68:75. Pak už ale skórovali jenom domácí a vítězný koš dal 18 vteřin před koncem Kevin Durant, autor 22 bodů. Lakers si ještě vypracovali dobrou střeleckou pozici, ale Steve Blake trojku neproměnil.

"Každý zápas se vyhrát nedá, ale musí se bojovat do poslední sekundy, a to jsme dnes udělali. Nezabalili jsme to; kdyby ano, prohráli jsme o dvanáct a bylo by to 1:1," řekl trenér Oklahomy Scott Brooks. Lakers měli problémy se střelbou z dálky, dali jen dvě z patnácti trojek, celkem sedm střel jim v zápase zblokoval Serge Ibaka. Nejlepšími střelci byli s 20 body Kobe Bryant a Andrew Bynum.

Zápas ve Philadelphii byl hlavně po přestávce jasnou záležitostí hostů. Vedli až o 25 bodů a s takovým mankem už Sixers nic udělat nedokázali. Strůjci druhé výhry Celtics byli Kevin Garnett s 27 body a 13 doskoky, Paul Pierce s 24 body a 12 doskoky a Rajon Rondo s 23 body a 14 asistencemi.

Výsledky 2. kola play-off NBA:

Oklahoma City - Los Angeles Lakers 77:75 (stav série 2:0), Philadelphia - Boston 91:107 (stav série 1:2).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články