Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Philadelphia oplatila Bostonu těsnou prohru, Lakers utrpěli debakl

Boston - Basketbalisté Philadelphie oplatili Bostonu jednobodovou prohru z prvního zápasu a po výhře 82:81 vyrovnali stav série druhého kola play-off NBA na 1:1. Los Angeles Lakers utrpěli na půdě Oklahomy debakl 90:119.

Utkání Boston - Philadelphia
zdroj: AP autor: Charles Krupa

Boston měl dobrý vstup do utkání, když záhy vedl 9:0. Jenže Sixers se včas probudili a byl z toho další vyrovnaný zápas až do samotného konce. Po většinu druhé půle měla mírně navrch Philadelphia, ale Boston se dvě minuty před koncem dostal do vedení. Sixers definitivně otočili skóre na svoji stranu 40 vteřin před koncem po koši Evana Turnera.

Celtics poté v útoku neuspěli, museli faulovat a po dvou trestných hodech hostujícího Jrue Holidaye prohrávali o tři body. Na smazání ztráty měli domácí 14 vteřin, jenže Kevinu Garnettovi rozhodčí odpískali faul ve cloně, a tak se Bostonu vyrovnat nepodařilo.

"Vůbec se mi to nelíbilo. Kdybyste mi řekli, že Kevin byl jediný, kdo tohle dneska udělal, tak neřeknu ani popel, ale on nebyl jediný. Jenom jemu to rozhodčí pískali. Na druhou stranu jsme se do takové pozice vůbec neměli dostat," řekl ke klíčovému momentu trenér Bostonu Doc Rivers. Za Philadelphii dal Jrue Holiday 18 bodů. V domácím týmu nastřílel Ray Allen 17 bodů a Kevin Garnett zaznamenal 15 bodů a 12 doskoků.

Oklahoma naprosto bez problémů zdolala Lakers, nad kterými vedla až o 35 bodů. Kevin Durant a Russell Westbrook hráli jen úvodní tři čtvrtiny, přesto stihli nastřílet 27 respektive 25 bodů. Lakers již v poločase prohrávali o 15 bodů, ale po změně stran žádný nápor kalifornského týmu nepřišel.

Naopak domácí předvedli šňůru 24:6 a bylo po zápase. Thunder ztratili jen čtyřikrát míč, což je jejich absolutní minimum v této sezoně. "Prostě musíme být trpěliví, probrat si ten zápas a soustředit se na další. Jakmile je necháme běhat do brejků, rozjedou se a už je těžko zastavíte," řekl po utkání Kobe Bryant, který vedl Lakers s 20 body.

Utkání neslo náboj kvůli opětovnému setkání Metty World Peace a Jamese Hardena. Domácí Harden před utkáním převzal cenu pro nejlepšího náhradníka roku a sklízel velké ovace po celý zápas, v němž nastřílel 17 bodů. Metta World Peace, který na konci základní části NBA udeřil Hardena loktem do hlavy, domácí diváci vybučeli. Peace dal 12 bodů a žádného většího excesu se nedopustil.

Výsledky 2. kola play-off NBA:

Oklahoma City - LA Lakers 119:90, Boston - Philadelphia 81:82 (stav série 1:1).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články