Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Veselý se s první sezonou v NBA rozloučil výhrou nad Miami

Washington - Jan Veselý zakončil svoji první sezonu v NBA vítězstvím a skalpem elitního, ale výrazně oslabeného týmu Miami. Soupeř nastoupil před blížícím se play-off opět bez hvězd LeBrona Jamese, Chrise Boshe a Dwyana Wadea a Wizards to využili k vysoké výhře 104:70. Pod šesté vítězství za sebou se podepsal Veselý 11 body a osmi doskoky. Premiérový rok v zámořské soutěži zakončil dvaadvacetiletý křídelní hráč s průměry 4,7 bodu a 4,4 doskoku na zápas.

Poslední hrací den před play-off rozhodl o tom, že Chicago obhájilo prvenství v základní části. Bulls si připsali 50. vítězství v sezoně proti Clevelandu (107:75), stejnou bilanci dovršil i nejlepší tým Západní konference San Antonio. Spurs i bez odpočívajících Tima Duncana, Tonyho Parkera i Manua Ginobiliho a také bez trenéra Gregga Popoviche porazili domácí Golden State 107:101.

V prvním kole play-off dojde na duely Chicago - Philadelphia, Miami - NY Knicks, Indiana - Orlando, Atlanta - Boston (vše Východní konference) a San Antonio - Utah, Oklahoma - Dallas, LA Lakers - Denver, Memphis - LA Clippers (Západní konference).

Veselého tým i přes skvělý finiš a nejdelší vítěznou sérii od listopadu 2007, během níž Wizards dvakrát porazili Miami a jednou Chicago, zakončil sezonu s druhou nejhorší bilancí.

Suverénně nejslabším týmem byli Charlotte Bobcats, kteří zakončili sezonu 23. porážkou za sebou (s New Yorkem 84:104). V kolonce výher mají po sezoně zkrácené výlukou sedmičku, což představuje při 66 zápasech úspěšnost 10,6 procenta. Jde o nový rekord soutěže, kterým tým Michaela Jordana překonal nelichotivou bilanci Philadelphie ze sezony 1972/73 (11,0 - devět výher z 82 utkání).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články