Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Lakers bez Bryanta prohráli ve Phoenixu o 20 bodů

New York - Poprvé za poslední dvě sezony chyběl špílmachr Kobe Bryant v sestavě basketbalistů Los Angeles Lakers a jeho spoluhráči hned utrpěli debakl. Jeden z uchazečů o titul v NBA inkasoval ve Phoenixu 125 bodů a divoký zápas prohrál 105:125.

Utkání LA Lakers - Phoenix
zdroj: AP autor: Mark J. Terrill

Nejlepšího střelce soutěže na palubovku nepustily problémy s levou holení a po 138 zápasech v lize poprvé nehrál. Bryant měl nakopnutou holeň už týden od utkání s New Orleansem, ale přes bolest dosud nastupoval. Podle kouče Lakers Garyho Vittiho však má v noze zánět. "Hrál s tím, ale zranění se pořád horšilo a bolest narůstala," uvedl kouč, aniž by naznačil, kdy se kanonýr do sestavy vrátí.

Střelec Bryant tentokrát do hry Lakers nezasáhl
zdroj: AP Photo autor: Matt York

Phoenix zlomil zápas ve třetí čtvrtině, kdy se rozstřílel Shannon Brown a během klíčového úseku dal 20 ze svých celkových 24 bodů. V dresu Lakers se snažil zastoupit Bryanta španělský mistr Evropy Pau Gasol, jeho 30 bodů a 13 doskoků však bylo málo.

Orladno ukončilo ve Philadelphii sérii porážek

V hale Philadelphie se blýskl pivot Orlanda Dwight Howard 20 body a 22 doskoky, přičemž hranici 20 v obou ukazatelích v jednom zápase zároveň překonal v této sezoně už podeváté. Orlandu tentokrát pomohl ukončit sérii pěti porážek vítězstvím nad rivalem z Východní konference 88:82.

Sobotní zápasy přinesly čtvrtého jistého účastníka play-off San Antonio, které mělo ten den volno. Ačkoli nehrála ani Oklahoma, už má s předstihem zajištěný titul šampiona Severozápadní divize, přestože jí v sezoně zkrácené kvůli výluce zbývá v základní části odehrát ještě 11 zápasů. Místo tradičních 82 jich absolvuje každý tým pouze 66.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články