Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Basketbalisté Nymburka pojedou do odvety se čtyřbodovým mankem

Pardubice - Basketbalisté Nymburka v úvodním čtvrtfinále Evropského poháru ULEB podlehli favorizovanému Spartaku Petrohrad 64:68. Vzdálila se jim tak naděje na historický postup mezi čtyři nejlepší celky soutěže. K tomu teď potřebují příští týden v odvetě vyhrát minimálně o pět bodů.

ČEZ Nymburk - Spartak Petrohrad
zdroj: ČTK autor: Mlejnková Alexandra

Oba týmy se od začátku soustředili na obranu, a tak první koš zaznamenal až v čase 2:15 Pavel Pumprla. Pak se ale obě mužstva rozstřílela, dařilo se jim především z dálky. Za Nymburk se dvakrát po sobě trefil za tři body Chester Simmons, další trojku přidal LaMayne Wilson. Navíc se domácím povedly tři rychlé protiútoky, po nichž bylo skóre rázem 19:12.

Poté ale začaly znovu dominovat obrany, Nymburku se přestalo dařit při střelbě, začal chybovat a Petrohrad brzy převrátil vývoj zápasu na svou stranu. Když proměnil v poslední vteřině první půle tříbodový hod Beverley, vedl Petrohrad v poločase o čtyři body.

Americký rozehrávač Patrick Beverley vstoupil hodně nabuzený i do druhé půle, spolu s koncovkou té první zaznamenal devět bodů Petrohradu v řadě a navýšil vedení hostů na osm bodů. Nymburk se naopak trápil v koncovce a první koš ve druhém poločase si připsal až téměř po čtyřech minutách.

Domácím se nedařilo zastavit aktivního Beverleyho, ke kterému se přidal i Dragičevič. Petrohrad brzy vedl až čtrnáctibodovým rozdílem. Pak se ale Nymburk šest minut před koncem nadechl k náporu. Místo střel z dálky začali domácí chodit do nájezdů do koše a výsledkem bylo snížení na čtyřbodový rozdíl. Hosté sice znervózněli, ale výhru už si vzít nenechali.

Je nám líto, video expirovalo.
Nymburk prohrál s Petrohradem 64:68

"I přes prohru jsem hráčům poděkoval za velmi dobrý výkon. V jednu chvíli to vypadalo, že klidně můžeme prohrát o dvacet. Kluci se ale semkli a v závěru to stáhli na čtyři body," řekl  trenér Ronen Ginzburg. "Stále tím pádem žijeme. Abych byl upřímný, tak prohrát a vyhrát o čtyři body je v takovém dvojzápase téměř jedno. Stále mohou vyhrát obě mužstva."

Podobného názoru byl i kouč Spartaku Jure Zdovč. "Náskok čtyř bodů nic neznamená, protože Nymburk je silný v útoku a je schopný vyhrát kdekoli a proti komukoli. Pokud předvedeme podobnou obranu jako dnes, pak máme šanci," uvedl kouč Petrohradu.

Oba trenéři se shodli, že Nymburku hodně chyběl Pavel Pumprla, který musel odstoupit kvůli zranění. "Dokud hrál, dělal nám velké problémy. Jeho absence nám to usnadnila," přiznal Zdovč.

"Pokud bychom měli Pampyho, tak bychom měli zbraň na tlak Spartaku ve třetí čtvrtině. V té Petrohrad ukázal, proč je to tak silný soupeř, a zastavil náš útok. Jsem ale rád, že jsme i my byli schopní ukázat skvělou obranu a díky ní se vrátit do hry," dodal Ginzburg. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články