Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Chodov přehrál i napočtvrté Otrokovice a je v semifinále

Praha - Všechny čtyři série čtvrtfinále extraligy florbalistů skončily v nejrychlejší možné době po čtyřech zápasech. V boji o historicky první superfinále se utkají mistrovský Tatran Střešovice v repríze loňského finále s FBC Ostrava a Vítkovice s Chodovem.

Chodovský Matěj Jendřišák
zdroj: ČT24

Otrokovice se ve zlínské hale pokoušeli odvrátit hrozbu vyřazení z play-off. Favorit z Chodova vedl v sérii již 3:0 a chybělo mu jediné vítězství k postupu do semifinále. Otrokovice sice předvedly bojovný výkon a po včerejší vysoké prohře tentokrát dokázaly dovést zápas až do prodloužení, jenže na vítězství to stejně nestačilo. Hráči Chodova prokázali větší zkušenosti i silnější nervy a v nájezdech si vybojovali čtvrté postupové vítězství. 

Do otrokovické branky se vrátil Radovan Michajlovič, Chodov opět nastoupil s Janem Bartákem. Oba gólmani byli oporami svých týmů a hlavně díky nim se tentokrát skóre měnilo až po přestávce. V přesilovce v 25. minutě se nakonec přeci jen prosadil chodovský Jendřišák. Pět minut nato zvýšil vedení pražského týmu Pražák. Ještě před druhou přestávkou však korigoval svým gólem otrokovický Vaněk.

Ve třetí části se začal hrát pohledný a dramatický florbal. Domácí byli aktivní a dočkali se zaslouženého vyrovnání. Zápas tak dospěl až do prodloužení. V něm se ani jeden z týmů neprosadil. Rozuzlení tak přišlo až v samostatných nájezdech.

Tuhý boj svedli také hráči FBC Ostrava v Mladé Boleslavi a o výhře 4:3 čtvrtého celku dlouhodobé soutěže rozhodl po standardní situaci v čase 58:42 Petr Krzyžanek. Další jednoznačné výhry dosáhly Střešovice v Havířově, kde další nováček extraligy podlehl vítězi základní části 2:9. Stejně si vedly Vítkovice, které vyhrály v Brně 11:4. Čtyři body za tři branky a jednu přihrávku v dresu Vítkovic zaznamenal Martin Tokoš a hattrick si připsal také Filip Heczko.

Semifinálové série hrané rovněž na čtyři vítězné zápasy začnou v sobotu 31. března. Finále, které se bude hrát poprvé na jediný zápas v pražské O2 areně, je na programu v sobotu 21. dubna. 

Zdroj
ČT sport, florbal.cz, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články