Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Ostrava sebrala volejbalistům Jihostroje Český pohár

Mladá Boleslav – Volejbalisté Ostravy vyhráli pětisetové drama nad Českými Budějovicemi a po loňské finálové porážce získali opět Český pohár. Rozhodující set získali svěřenci Zdeňka Šmejkala 16:14, poslední bod i trofej jim v mladoboleslavské hale zařídil esem Richard Mauler. Loňské finále mezi stejnými soupeři skončilo vítězstvím Jihočechů 3:0, ti však na finálový turnaj do Mladé Boleslavi přijeli oslabeni o oba univerzály. Jakub Novotný si léčí vazy v kotníku a Radek Motys poraněné oko. 

České Budějovice - Ostrava
zdroj: ČT24 autor: ČT24

"Jsem rád, že to kluci zvládli, protože výborně pracují a je to pro ně velká odměna. Přestože jsme ve čtvrtém setu hodně prohrávali, poslední výměny mně naznačily, že se v tie-breaku ještě pokusíme vyhrát. Tie-break rozhodl servis, přestože jsme ho v úvodu kazili, nakonec nám pomohl k vítězství," řekl ostravský trenér Šmejkal.

V sobotním semifinále si ligoví mistři s Příbramí ještě poradili, ale bitvu s Ostravou prohráli. I když po prohraných dvou setech měli k poháru stejně blízko, protože se jim podařilo vyrovnat a vynutit si tie-break. V něm vedli ještě 10:7, "brejk" však neudrželi. Za stavu 14:14 nejprve neubránili blokaře Širokého a vzápětí nezpracovali Maulerův servis.

"Ve čtvrtém i pátém setu jsme byli lepším týmem. I v tie-breaku jsme neustále vedli o dva body a hlídali si útok po přihrávce. Zatímco my jsme útočili na osmdesát procent, Ostrava pouze na dvacet, ale dala čtyři esa," prohlásil zklamaný trenér Jihostroje Jan Svoboda.

Je nám líto, video expirovalo.
Finále Českého poháru ve volejbalu

"Jsme velice rádi za vítězství, protože jsme měli Budějkám co vracet. Ve třetím setu jsme se klasicky zalekli vítězství, ve čtvrtém vypadala naše hra chvílemi jak na koupališti. Tie-break je patnáct minut práce, tam nerozhoduje, jak jsi hrál dosud. Rozhodl servis, šli jsme do něho odvážně a nakonec vyhráli," uvedl kapitán vítězného týmu Aleš Správka.

Ostrava, která v sobotu otočila semifinále s Libercem ze stavu 0:2 na sety, vybojovala Český pohár potřetí v historii a ve středu si zahraje v Bratislavě s domácím Volley Teamem Unicef o Česko-Slovenský pohár. "V Bratislavě to nebude jednoduché, Unicef je složen z hráčů, kteří byli nebo momentálně jsou v národním týmu, ale budeme bojovat," řekl Šmejkal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články