Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Nymburk zkusí oplatit Valencii porážku

Nymburk - Před basketbalisty Nymburka se otevírá šance oplatit Valencii porážku v osmifinálové skupině Evropského poháru ULEB. Osminásobní čeští šampioni ale do Španělska vyrazili s vědomím, že je dnes čeká ještě těžší zkouška než před týdnem na domácí palubovce. Valencie může v předstihu a dva zápasy před koncem skupiny slavit postup do play off, pokud zdolá Nymburk a Riga ve druhém utkání zároveň nevyhraje v Gravelines.

Nymburk teď drží ve skupině I druhé postupové místo se dvěma výhrami a jednou porážkou, po víkendové ligové výhře v Ostravě Středočeši už upínají svoji pozornost k pohárovému duelu. A prý si věří. "Nemáme problém vyhrávat těžké zápasy na venkovní palubovce. Pochopitelně chceme tam (ve Valencii) odehrát lepší zápas než minulý týden, a to hlavně na útočné polovině," řekl kapitán Ladislav Sokolovský.

Kdyby Nymburk ve Valencii dokázal vyhrát o deset bodů, dostal by se do čela skupiny. Tým izraelského kouče Ronena Ginzburga před týdnem v Pardubicích odehrál s Valencií zápas dvou odlišných poločasů. Zatímco v prvním se hledal a prohrál jej o 15 bodů, ve druhém se Nymburk zvedl a chvíli dokonce vedl. Závěrečný úsek ale zase patřil favorizované Valencii, která se snaží zvednout pod novým trenérem Velimirem Perasovičem. V sobotu ale Valencie prohrála ligový zápas v Zaragoze.

Ginzburg před odvetou považuje za důležitý fakt, že jeho svěřenci s Valencií v části utkání dokázali držet krok. "Hráčům to ukazuje, že mohou bojovat s jakkoliv kvalitním týmem. Dostali jsme šanci zjistit, že jsme schopni s nimi hrát, ovšem v odvetě musíme časový úsek podstatně zvětšit," přál si Ginzburg. Tenér bude vymýšlet obrannou strategii na domácího rozehrávače Nanda De Cola, který před týdnem nasázel Nymburku 32 bodů a stal se nejužitečnějším hráčem třetího osmifinálového kola.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články