Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Volejbalistky Brna vydřely výhru nad Chimikem Južnyj 3:2

Brno - Volejbalistky KP Brno porazily v úvodním utkání osmifinále Vyzývacího poháru ukrajinský Chimik Južnyj 3:2. Brňankám nevyšel vstup do zápasu a vítězství si zajistily po 110 minutách až v tie-breaku, který získaly v poměru 15:9. Odveta je na programu za týden v Oděse. V případě vítězství Chimiku rozhodne o postupujícím dodatečný zlatý set

Volejbal
zdroj: ČT24 autor: ČT24

"Začali jsme hodně špatně, nedařilo se nám v útoku," uvedl po utkání kouč Brňanek Ondřej Marek. Jeho svěřenkyně po sérii chyb v rozehrávce a kombinačních akcích prohrávaly už 13:20. Marek sáhl ke střídání smečařek, Staňkovou nahradila Toufarová. "Tah se nám vydařil, naše útočná hra se zlepšila. Výborně si vedla i Tobiášová, která zavelela svým výkonem k obratu ve vývoji utkání," dodal Marek.

Ovšem i ve druhém setu Brňanky tápaly a prohrávaly až 9:14. Zlepšení na servisu a také větší agresivita v útoku dopomohla náskok soupeřek zlikvidovat. Domácí volejbalistky odvrátily setbol Chimiku a sadu vyhrály 27:25.

"Ve třetím setu jsme měli hru pod kontrolou a byli jsme lepší i odvážnější," uvedl Marek. Jenže cestu ke snadnějšímu vítězství si domácí volejbalistky zkomplikovaly chybami ve čtvrté sadě, kde jim utekla koncovka. V tie-breaku se domácí hráčky opět vzchopily a dotáhly zápas do vítězného konce. "Odveta bude rozhodně hodně těžká," řekl Marek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články