Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Volejbalista Štika se v padesáti vrátil do extraligy

Ostrava – V zápase 24. kola volejbalové extraligy se v dresu Ostravy vrátil na ligové palubovky takřka padesátiletý Petr Štika a stal se tak nejstarším účastníkem v historii soutěže. Původně Štika přišel jen na výpomoc pro trénink, nakonec se ale objevil v zápase proti mistrovským Českým Budějovicím. Ostrava však Jihočechům podlehla 3:1.

Petr Štika
zdroj: ČT24

"Je to cejtit. Tělo bolí. Ale co bolí, to roste," smál se Štika. V posledních letech hrál Petr Štika městský přebor za Hrabovou. Před dvěma týdny se ale vrátil vypomoci Ostravě po nečekaném odchodu druhého nahrávače Jiřího Chochlíka. Obdobně naskočil na krátkou dobu do ostravského týmu již v sezoně 2008/09, čímž se ve svých 47 letech stal spolu s Přemyslem Bláhou nejstarším hráčem v historii extraligy. Nyní se Štika na pozici rekordmana osamostatnil. 

Proti Budějovicím se předvedl i efektní rybičkou, sám ale svůj výkon snižoval. "To bylo spíš, že jsem zakopl a upadl a už jsem se těžko zvedal," žertoval Štika. "Jeho nahrávka je pořád do čtverečku, i při jednom střídání ukázal, že se tyhle věci nezapomínají, jako jízda na kole," řekl České televizi ostravský kouč Zdeněk Šmejkal, který se Štikou kdysi hrál během vojny v Dukle Trenčín.

Je nám líto, video expirovalo.
Dlouhověký Petr Štika
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články