Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

USK potrápil Nymburk, ale úspěšnou sérii mu nepokazil

Praha - Zatímco v prvním vzájemném utkání v sezoně zvítězili basketbalisté Nymburka nad USK Praha rozdílem 39 bodů, dnes na Folimance vyhrál vedoucí tým NBL až po boji 84:77. V průběhu zápasu 25. kola vedli domácí až o osm bodů, nakonec jim nepomohlo k úspěchu ani 28 bodů druhého nejlepšího střelce soutěže Petera Sedmáka.

Basketbal
zdroj: isifa/VLP autor: Luboš Jeníček

USK, který měl už z předchozího kola jistou účast ve skupině A1 pro nadstavbovou část, vyhrál nad obhájcem titulu první poločase o jeden bod. Do vedení se Pražané dostali i v úvodu poslední čtvrtiny. Hosté otočili, ale po Votroubkově trojce na konci 39. minuty byl mezi oběma týmy rozdíl pouze tři body. Vzápětí však odpověděl svou pátou trojkou v zápase Sokolovský a díky trestným hostům Abramse a Lawrence dovedl favorit utkání do vítězného konce.

"Jsem tu už pět let a tohle bylo nejblíže. Udrželi jsme s nimi nejdéle vyrovnaný stav, kdy jsme sahali po výhře. Oni vědí jak hrát a ukázali své kvality, když to nejvíce potřebovali," uvedl kouč USK Ken Scalabroni. "Hráli bez Bendy a dalších, takže jsme neviděli celý Nymburk, ale to mě nezajímá. Jsem rád, že jsme hráli vyrovnanou partii s takhle silným soupeřem. Měli jsme tam několik dobrých okamžiků. Hráli jsme tvrdě, nevzdali se, bojovali, ale to proti takovému týmu nestačí," dodal.

Nejlepší střelec Nymburka Sokolovský se pod výhru podepsal 23 body, double double zaznamenal Naymick (19 bodů a 12 doskoků). V týmu USK se totéž povedlo Votroubkovi (14 bodů a deset doskoků).

Účastník VTB ligy a osmifinalista Evropského poháru ULEB tak zaznamenal už 28. vítězství z uplynulých 29 zápasů. "Věděli jsme, že to bude těžké, zvláště bez několika našich opor. Znovu vyhrálo více zkušeností. Když hrajete spoustu utkání v řadě, musíte počítat se zápasem, jako je tento," řekl trenér Nymburka Ronen Ginzburg.

USK Praha - Nymburk 77:84 (16:16, 36:35, 53:58)

Nejvíce bodů: Sedmák 28, Šotnar a Votroubek po 14 - Sokolovský 23, Naymick 19, Abrams 18, Křemen 11. Rozhodčí: Vrážel, Galajda, Karásek. Trestné hody: 13/6 - 22/16. Fauly: 18:14. Trojky: 11:12.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články