Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Házenkáři Francie zlato na ME neobhájí

Novi Sad (Srbsko) - Francouzští házenkáři neobhájí na mistrovství Evropy zlato z předchozího šampionátu. Úřadující olympijští vítězové a mistři světa prohráli v repríze finále ME 2010 s Chorvatskem jasně 22:29 a nepostoupí do semifinále. Tam se naopak dostali jejich dnešní přemožitelé a také Španělsko.

Španělští házenkáři
zdroj: ČTK/AP

Francouzi si situaci zkomplikovali už v základní skupině, z níž po dvou porážkách prošli do osmifinálové části s nulou bodů na kontě. Jejich teoretická naděje na semifinále vzala za své po porážce s vicemistry Evropy Chorvaty, jejichž postup zpečetilo vítězství Slovinska 32:30 nad Maďarskem v dnešním posledním duelu. Francie bude mezi nejlepšími čtyřmi na velkém turnaji chybět poprvé od ME 2004.

Jako první si dnes účast v semifinále zajistili Španělé, kteří ve svém druhém utkání v osmifinálové skupině porazili 31:26 Island. Napodobili tak domácí Srbsko, jež z druhé skupiny postoupilo v pondělí. V semifinále tak zbývá poslední volné místo.

Bronzoví medailisté z mistrovství světa Španělé navíc zůstávají spolu se Srbskem jako jediné dva týmy na turnaji neporaženi. Jejich nejlepším střelcem v utkání s Islandem, který vyřadili ze hry o postup, byl Julen Aguinagalde s pěti góly.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články