Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

USK se ve skupině Euroligy naposledy představí doma proti Györu

Praha - Basketbalistky ZVVZ USK Praha čeká ve středu poslední domácí zápas v základní skupině Evropské ligy. Před závěrečným výjezdem do Gdyně vyzvou doma na Folimance maďarský Györ i s českou reprezentantkou Editou Šujanovou. Frisco Brno, které už nemůže postoupit, vyráží na poslední venkovní utkání do chorvatského Gospiče. Zápas USK s Györem sledujte živě od 18:00 na programu ČT4 a webu sportživě.cz.

USK - Györ

Györ dosud vyhrál pouze třikrát a už je bez šancí na postup, v Praze se však bude snažit oplatit USK domácí porážku 71:75. České mistryně zase potřebují vyhrát, aby si před play off zvedly sebevědomí a vybojovaly v konkurenci Bourges čtvrtou příčku ve skupině. Na bilanci, s kterou půjde USK do play off, však poslední dva zápasy už nemají vliv, jelikož se dál přenášejí jen výhry proti postupujícím týmům.

"Už si vlastně nemůžeme připsat žádné vítězství, které bychom si s sebou odnesli ze základní skupiny dál. Už je jasné, že budeme mít bilanci 2/6. Nicméně v žádném případě nechceme poslední zápasy prohrát," prohlásil pro klubový web asistent trenéra Ivan Beneš. "Chceme vyhrát oba dva zbývající zápasy, abychom byli optimisticky naladěni před nejdůležitějšími duely euroligové sezony," dodal.

Mezi největší opory Györu patří americká pivotka Quanitra Hollingsworthová, která má v Evropské lize výborné průměry 15,1 bodu a 10,9 doskoku, a chorvatská rozehrávačka Iva Ciglarová (14,3 bodu a 5,5 asistence). Ta se při minulé výhře nad Kaunasem blýskla 32 body. Ze střídačky týmu pomáhá Šujanová, která v průměru odehrála 18 minut s průměrem 6,3 bodu.

Gospič - Brno

Basketbalistky Friska Brno, které mají na kontě pouze jediné vítězství, už v závěrečných dvou kolech základní části soutěže v chorvatském Gospiči a doma proti Košicím touží pouze uhrát přijatelné výsledky. Gospič je v tabulce s čtyřmi vítězstvími předposlední a také už ztratil naději na postup do play off.

České vicemistryně čekají už osm zápasů na druhé vítězství v Evropské lize. "Mohu jen zopakovat to, co jsem řekl před posledním domácím duelem s Madridem. Pokusíme se v Gospiči odehrát důstojný zápas a být vyrovnaným soupeřem," řekl kouč Brňanek Jan Bobrovský, který bude mít k dispozici kompletní tým.

"Síla basketbalistek Gospiče je hlavně pod košem, kde mají vysoké a robustní pivotky. Předností našich soupeřek je také jednoduchá hra, doplněná dobrou individuální technikou. Soupeřky můžeme eliminovat pouze výbornou obranou," dodal brněnský kouč. První vzájemný duel v hale Rosnička prohrály Brňanky 61:80. Zápas v Hospici začne v 18:00, stejně jako utkání USK s Györem v Praze na Folimance.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články