Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Nemocný James dovedl Miami k výhře nad Lakers

New York - LeBron James i s handicapem v podobě počínající chřipky přivedl v NBA Miami k vítězství v prestižním duelu nad Los Angeles Lakers 98:87. James nastřílel 31 bodů a jeho tým se opět vypořádal s absencí zraněného Dwyanea Wadea, bez něhož v této sezoně vyhrál už pátý zápas. Miami rozhodlo již v první půli, kterou vyhrálo o 15 bodů. Lakers neměli šanci na úspěch, po přestávce prohrávali až o 24 bodů a výsledek upravili až v posledních minutách utkání.

LeBron James v utkání s LA Lakers
zdroj: AP autor: Lynne Sladky

"My byli agresivní jen posledních šest minut, to je proti týmu jako Miami hodně málo," řekl kouč Lakers Mike Brown. James k 31 bodům přidal osm asistencí a osm doskoků. Za Lakers nastřílel Pau Gasol 26 bodů. Kobe Bryant se dostal na 24 bodů, ale trefil jen osm z 21 střel. Lakers znovu potvrdili, že se jim nedaří na hřištích soupeřů, protože venku prohráli již popáté z šesti zápasů.

V Houstonu Kevin Martin nastřílel hostům z New Orleans 27 ze svých 32 bodů v první půli a dlouho to vypadalo na jasné vítězství Rockets. Domácí ještě pět minut před koncem vedli o 10 bodů, ale Hornets zabrali, vyrovnali a ještě měli šanci v poslední vteřině na vítězství. Jason Smith ale svoji šanci neproměnil a šlo se do prodloužení.

V něm měli Hornets navrch, ale Houston zápas zakončil šňůrou 7:0 a radoval se z vítězství. Vítězný koš dal Samuel Dalembert 11 vteřin před koncem. Houston je prvním týmem v NBA od roku 2007, který dokázal vyhrát zápas, v jehož čtvrté čtvrtině nastřílel pouze sedm bodů. "Byli jsme prostě moc pasivní. Přestali jsme hrát nahoru dolů a zapomněli útočit," komentoval čtvrtou čtvrtinu trenér Houstonu Kevin McHale.

Utah prohrál teprve podruhé v sezoně na svém hřišti, když podlehl Dallasu 91:94. Ve třetí čtvrtině domácí zlikvidovali jedenáctibodové vedení soupeře, ale v závěru této části nezvládli emoce. Rozehrávač Earl Watson dostal technickou chybu za strkanici s hvězdou Dallasu Dirkem Nowitzkým, chvíli nato jeho spoluhráč Derrick Favors zahodil míč do publika, poté co mu rozhodčí v krátké době odpískali druhý útočný faul, za což byl vyloučen. V utkání padly celkem čtyři technické chyby.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články