Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Washington zaskočil Oklahomu, Veselý dal šest bodů

Washington - Nejhorší celek NBA Washington zaskočil lídra soutěže z Oklahomy a v domácím prostředí zvítězil 105:102. Český basketbalista Jan Veselý se na nečekané středeční výhře Wizards podílel šesti body a třemi doskoky. Washington si ve čtrnáctém zápasu sezony připsal druhé vítězství.

Jan Veselý se raduje se spoluhráči
zdroj: ČTK/AP

Wizards ukončili šňůru sedmi výher Oklahomy díky zlepšenému výkonu ve druhé půli. Washington prohrával už o deset bodů, ale dokázal využít času, kdy na hřišti nebyli nejlepší střelci zápasu Russel Westbrook (36 bodů) a Kevin Durant (33). V závěru třetí části Wizards trefili pět trojek za sebou a v úvodu poslední čtvrtiny přidali další dvě, čímž se dostali do vedení. V nervózním závěru domácí minuli několik trestných hodů, a tak mohl vteřinu před koncem vyrovnat Durant, který však trojku netrefil. Washington se tak mohl radovat z druhé výhry v sezoně, na níž měli velkou zásluhu John Wall s 25 body a osmi asistencemi a Nick Young s 24 body.

Veselý odehrál 19 minut a byl u otočení vývoje zápasu. Ze hřiště odešel tři minuty před koncem. Šestý hráč loňského draftu předvedl tři smeče a tři ofenzivní doskoky a od komentátorů utkání se dočkal pochvaly za bojovnost.

Veselého chválili oba trenéři

Ocenění sklízel Veselý i od obou trenérů na pozápasové tiskové konferenci. "Jan byl skvělý, plný energie. Dostává se do fáze, kdy patří k našim nejlepším obráncům, hlavně při clonách. Pomáhá nám získat hodně míčů," vyzdvihl svého svěřence trenér Washingtonu Flip Saunders. "Nesmíme zapomenout, že přišel o úvod sezony, kdy se tým sehrával. Vyrovnává se s tím skvěle. Ukazuje to jeho herní inteligenci," dodal.

Jen pozitivně hodnotil českého reprezentanta také kouč Oklahomy Scott Brooks. "Podle mě je velmi dobrý. Je vysoký, ale zároveň atletický a velmi rychlý. Dobře čte hru a Washington v něm má dobrého hráče, který bude ještě lepší. Líbí se mi jeho styl. Hraje naplno, ale zároveň pro tým," prohlásil Brooks.

Veselý zvedl diváky ze sedadel svou smečí po brejku v druhé čtvrtině. Nejlepší číslo však předvedl devět minut před koncem, kdy Oklahoma získala tříbodové vedení, jenže hned vzápětí Veselý během jediného útoku doskočil dvě nevydařené střely svých spoluhráčů a smečí udržel Washington v kontaktu. Krátce nato se Wizards dostali do vedení, které už nepustili.

San Antonio zvítězilo na půdě Orlanda 85:83 po prodloužení. Křídelní hráč Orlanda J.J. Reddick sice v závěru nastaveného času trefil tříbodovou střelu, míč však jeho ruku opustil až po zaznění signálu. Prodlužovalo se i ve Filadelfii, kde se domácí mužstvo muselo sklonit před Denverem po prohře 104:108. Smutným hrdinou byl André Iguodala, jenž mohl čtyři vteřiny před koncem normální hrací doby rozhodnout, ale neproměnil trestný hod.

Los Angeles Clippers porazili na svém hřišti mistrovský Dallas 91:89, Chauncey Billups otočil skóre na stranu domácích trojkou vteřinu před koncem. Steve Nash 26 body a 11 asistencemi dovedl Phoenix k výhře nad New Yorkem 91:88. Největší obrat dne předvedlo Sacramento. Po třech čtvrtinách prohrávalo s Indianou o 14 bodů, jenže Kings pak ovládli poslední část poměrem 26:8 a radovali se z vítězství 92:88.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články