Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Budějovice po kvalitní bitvě porazily Liberec

České Budějovice - Volejbalisté Českých Budějovic uhájili v přímém souboji s Libercem po pětisetové bitvě první příčku v extralize. Hostující Dukle patřil první a třetí set, jenže Jihočeši vždy ztrátu vyrovnali a rozhodující dějství urvali pro sebe 16:14. Po dvou třetinách základní části tak vedou před libereckým rivalem o dva body. Dnes ale přišli nejméně na měsíc o zkušeného univerzála Jakuba Novotného, který si poranil kotník.

"Zápas se musel divákům líbit, byl to jeden z těch kvalitnějších v extralize. Pochválil bych z našeho týmu středové hráče a nahrávače Zapletala. Jen škoda zranění Jakuba, odhadl bych jeho absenci na čtyři až šest týdnů," řekl českobudějovický trenér Jan Svoboda. Dlouholetý reprezentant Novotný odstoupil s výronem v kotníku v prvním setu, když šlápl blokujícímu spoluhráči na nohu. Bude tak Jihostroji chybět v Lize mistrů příští týden ve francouzském Poitiers.

V závěru vypjaté bitvy muselo být ošetřeno i domácí libero David Juračka, jemuž po srážce se Zapletalem tekla krev z nosu. Liberecký kouč Michal Nekola pochválil své hráče za odvedenou dobrou práci. "Ale hodně mě mrzí, že jsme neodvezli dva body. Proti tak silnému soupeři je pro nás ale i bod úspěchem. Našim nejlepším hráčem byl asi Vodvárka, i když neuhrál koncovku," řekl Nekola.

V duelu o páté místo v tabulce uspěli hráči Benátek nad Jizerou, kteří svého pronásledovatele Ústí nad Labem zdolali 3:0 na sety. Brno také potvrdilo roli favorita proti Havířovu a stejně tak Zlín nenechal žádný bod Odolene Vodě. Oba tyto týmy si v nedělní předehrávce vzájemný souboj zopakují. Zápas 22. kola Příbram - Ostrava se bude hrát v pondělí před televizními kamerami ČT.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články