Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Čtyři víkendové zápasy rozhodnou o semifinalistech NFL

Praha - Druhým kolem pokračují o víkendu boje v play-off profesionální ligy amerického fotbalu NFL. Osmička nejlepších týmů sezony se utká o postup do konferenčních finále, ze kterých se rekrutují účastníci slavného Super Bowlu. Ten je na programu tradičně první únorovou neděli. Divizní kolo otevře v sobotu ve 22:30 SEČ největší tahák víkendu a jediný duel bez výrazného favorita, na hřiště San Francisca přijedou předloňští vítězové ligy z New Orleans.

Utkání San Francisco - New Orleans
zdroj: zimbio.com

Šlágr druhého kola bude zároveň soubojem nejlepší obrany soutěže v podání San Francisca s nejlepším útokem v podání New Orleans. Saints udivují fanoušky neuvěřitelnou variabilitou ofenzivy a quarterback Drew Brees s 5 476 yardy letos překonal rekord legendárního Dana Marina v počtu naházených yardů za sezonu z roku 1984. "Niners" mohou těžit z výhody domácího prostředí, neboť "Svatí" mají venkovní bilanci pouze 5-3 (výhry-porážky) a z týdnu odpočinku navíc. Naopak tým z kolébky jazzu drží bilanci devíti výher za sebou včetně demolice Detroitu Lions 48:25 z prvního kola a je mírným favoritem.

Obhájci titulu Green Bay Packers opanovali základní část sezony s patnácti výhrami a jedinou porážkou a pod vedením MVP posledního finále Aarona Rodgerse jsou opět největším kandidátem NFC na postup do Super Bowlu. V cestě do semifinále jim stojí vítěz z roku 2007 New York Giants, který v prvním kole znemožnil Atlantu, když útoku Falcons nedovolil vůbec bodovat a vyhrál snadno 24:2. "Obři" v základní části prohráli ve Wisconsinu těsně 35:38 a budou chtít svému soupeři porážku oplatit, navíc v roli velkého outsidera proti nejlepšímu týmu ročníku nemají co ztratit.

Nejmladší tým NFL Houston se poprvé ve své desetileté historii dostal do play-off a hned premiérový zápas ve vyřazovací části zvládl. Texans v prvním kole porazili doma Cincinnati Bengals 31:10 a dál mohou živit sen o velkém úspěchu. Proti nim však stojí těžký soupeř, vítězové soutěže z roku 2000 z Baltimoru se dostali do nadstavbové části popáté za poslední šest let. Ravens by letos rádi alespoň vyrovnali tři roky starou účast v konferenčním finále, svého soupeře navíc porazili už v základní části 29:14. "Havrani" ale cítí naději i na postup do Super Bowlu, zvlášť když jejich semifinálový přemožitel z roku 2008 a velký divizní rival Pittsburgh už v play-off skončil.

Steelers totiž nestačili na celek Denver Broncos, který vyhrál doma utkání prvního kola 29:23 v prodloužení. Velkou zásluhu na tom měla jedna z nejdiskutovanějších postav sezony - quarterback Tim Tebow. Jeho neortodoxní styl byl často terčem kritiky, přesto volba Broncos z prvního kola draftu 2010 dostala tým z Colorada ze situace 1-4 na výsledných 8-8 a na první místo západní divize AFC.

Po skalpu favorizovaných Steelers teď Denver zavítá na hřiště nejlepšího týmu základní části AFC New England Patriots. Po Benu Roethlisbergerovi se tak Tebow utká s další hrající legendou soutěže, trojnásobným vítězem Super Bowlu z uplynulé dekády Tomem Bradym. Celek z Massachusetts porazil svého soupeře v základní části 41:23, vyhrál osm utkání v řadě a je největším favoritem AFC na postup do finále.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články