Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Philadelphia vyhrála popáté za sebou

New York - Po několika slabších sezonách dělají basketbalisté Philadelphie svým fanouškům opět radost. V pondělním utkání NBA zvítězili 96:86 nad Indianou a po páté výhře za sebou jsou už na třetím místě Východní konference NBA. Dvaceti body a devíti doskoky dovedl tým k úspěchu André Iguodala.

Philadelphia - Indiana
zdroj: ČTK/AP

Philadelphie zvítězila již pošesté z osmi utkání. Při výhře nad Indianou se hned šest hráčů Sixers dostalo při střelbě do dvouciferných čísel. K Iguodalovi se přidali Lou Williams (13 bodů), Jrue Holiday, Thaddeus Young a Spancer Hawes s12 aNikola Vučevič s 11 body. Za Indianu nastřílel Roy Hibbert 19 bodů, ale hostům scházel Danny Granger, který nenastoupil kvůli otravě jídlem.

New Orleans ukončilo sérii šesti proher vítězstvím v Denveru 94:81. Na překvapivé výhře se podíleli hlavně Carl Landry s 21, Chris Kaman s20 aMarco Belinelli s 19 body. Hornets se dokázali vypořádat i s další absencí zraněného Erika Gordona. Hrdinou vítězů byl rozehrávač Jarett Jack, který nastoupil i přes problémy s pravou nohou a nasbíral 13 bodů a devět asistencí. "Jsem Jackovi nablízku pět šest let a viděl jsem ho vynechat jediné utkání. A to se přimotal k autonehodě, kde vjel pod traktor, ale je to tvrdý chlap. Bez něho bychom dnes nevyhráli," řekl kouč Hornets Monty Williams.

Po šesti dnech znovu přijelo Charlotte do New Yorku, kde tentokrát podlehlo 87:91. Knicks vedli v poločase o 11 bodů, ale tři minuty před koncem Charlotte vyrovnalo na 82:82. Ve zbytku zápasu ale domácí Carmelo Anthony nastřílel osm ze svých 22 bodů, čímž zajistil Knicks pátou výhru z devíti utkání. Dařilo se i dalším newyorským hvězdám, Amare Stoudemire nastřílel 25 bodů a doskočil 12 míčů, Tyson Chandler přidal 20 bodů a 13 doskoků, ale domácí lavička zaznamenala jen tři body. Nejlepším střelcem hostů byl Francouz Boris Diaw s 19 body.

Nejlepším střelcem dne byl Ital Andrea Bargnani, který 31 body a devíti doskoky dovedl Toronto k výhře nad Minnesotou 97:87. Toronto dlouho vedlo, ale čtyři minuty před koncem soupeř vyrovnal na 80:80. Zbytek zápasu domácí Raptors ovládli poměrem 17:7. Hosté špatně stříleli, když měli úspěšnost jen 33 procent. V zápase se utkali dva španělští rozehrávači, domácí José Calderón a Ricky Rubio. Oba nasbírali šest asistencí, Calderón nastřílel 16 oproti Rubiovým 13 bodům. Ligový nováček Rubio trefil pouze dvě z devíti střel z pole.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články