Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Basketbalisté Nymburka rozdrtili Inter Bratislava o 52 bodů

Praha - Basketbalisté Nymburka deklasovali v NBL Inter Bratislava 101:49 a zvítězili nejvyšším rozdílem v sezoně. Osminásobný český mistr měl drtivou převahu od začátku utkání, slovenský celek dal první koš až na konci čtvrté minuty za stavu 12:0 pro domácí. Nejvíc se rozdíl mezi oběma mužstvy projevil v třetí čtvrtině, kterou Nymburk vyhrál 26:5.

Nymburk (v červeném)
zdroj: isifa/VLP autor: Luboš Jeníček

Trenér lídra tabulky Ronen Ginzburg rozložil herní zátěž takřka rovnoměrně mezi všech deset hráčů, z nichž se tak pouze tři dostali při střelbě do dvouciferných čísel. Nejlepším střelcem zápasu byl s 19 body Abrams. Výborně si vedl náhradník Wilson, jenž dal jen o bod méně a proměnil čtyři z šesti trojkových pokusů.

Na druhém místě si udržely jednobodový náskok Pardubice, které i podruhé v sezoně zdolaly USK Praha a znovu rozdílem pěti bodů. Domácí sice měli na Folimance díky vyhrané první čtvrtině 33:21 po tři čtvrtiny zápasu navrch, ale v závěru je soupeř semlel. Východočeši vyhráli poslední desetiminutovku 23:10, přičemž na svou stranu otočili skóre v závěrečných dvou minutách.

USK nepomohla ani střelecká forma Hrubana se Sedmákem, kteří dali shodně po 23 bodech. "USK byl dlouho jasně lepší. Svému týmu musím pogratulovat za vůli se do utkání vrátit a snahu v obraně. Ta gradovala v poslední čtvrtině, kdy jsme se dostali do správné obrany, agresivity a dokázali jsme to utkání zlomit," uvedl pardubický kouč Jan Slowiak. O bod za Pardubicemi je nadále Prostějov, který zvítězil v Ostravě 82:79.

V přímém souboji o čtvrté místo uspěl Děčín, který zvítězil nad Kolínem 83:75 a získal před ním jednobodový náskok. Domácí vedli v poločase o 11 bodů, ale třetí čtvrtinu prohráli rozdílem 15 bodů a v závěru museli dotahovat. Znovu se dostali do vedení čtyři a půl minuty před koncem a už ho nepustili. Poslední část vyhráli 21:9, celkem 27 body přispěl k výhře Děčína Pavel Houška.

V severočeském derby Chomutov zdolal oslabené Ústí nad Labem 95:87 a vyhrál i druhý vzájemný duel v sezoně. Po Holandově třetí trojce v utkání byl ještě necelou minutu před koncem mezi oběma týmy jen tříbodový rozdíl, ale pak už skórovali jen domácí. Holanda byl s 24 body nejlepším střelcem zápasu, v týmu Chomutova dal o bod méně Pope. Poslední Opava si připsala čtvrté vítězství v sezoně, když porazila Plzeň 80:68 a bodově se dotáhla na Inter.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články