Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Basketbalisté Miami porazili Atlantu až ve třetím prodloužení

Atlanta (USA) - Basketbalisté Miami se museli ve čtvrtečním utkání NBA obejít bez zraněných hvězd Dwayna Wada a LeBrona Jamese, ale i bez nich dokázali vrátit Atlantě porážku z počátku tohoto týdne. Miami vyhrálo v Atlantě po třetím prodloužení 116:109. V texaském derby vyhořel obhájce titulu Dallas, který podlehl v San Antoniu 71:93.

Miami - Atlanta
zdroj: ČTK/AP

V dresu Miami při absenci dvou opor zazářil poslední hráč z velkého tria Chris Bosh, který v Atlantě zaznamenal 33 bodů a 14 asistencí. Navíc v poslední vteřině základní hrací doby poslal utkání trojkou do prodloužení. Dalším tahounem vítězů byl Mario Chalmers s 29 body, přičemž 22 bodů nastřílel v poslední části a prodloužení. V dresu Atlanty dal Joe Johnson 20 bodů a Josh Smith si připsal 17 bodů a 13 doskoků. Hawks musely mrzet trestné hody - celkově jich hráči proměnili 15 z 27 a v posledních třech minutách základní doby trefili pouze čtyři z osmi pokusů. Miami vyhrálo zápas ve třetím prodloužení poprvé v klubové historii.

San Antonio vletělo na svého soupeře od samého úvodu a brzy vedlo 19:4. Dallas po celý zápas nemohl najít odpověď na trojkovou střelbu domácích, kteří na trojky vyhráli 16:1. Jeden z nejhorších výkonů v dresu Mavericks předvedl Dirk Nowitzki, který dal pouhých šest bodů. Nejlepším střelcem utkání byl domácí náhradník Matt Boner se 17 body.

Do čela Západní konference se dostal Portland, který porazil Los Angeles Lakers 107:96. Domácí za celý zápas ztratili pouhé čtyři míče oproti třinácti na straně Lakers. Trail Blazers o své výhře rozhodli ve třetí části, kterou vyhráli 32:18. Domácí táhl Gerald Wallace s 31 body. LaMarcus Aldridge přidal 28 bodů a 10 doskoků. Za hosty odvedl maximum Kobe Bryant s 30 body a Andrew Bynum, který nasbíral 21 bodů a 12 doskoků. Lakers prohráli již počtvrté z osmi zápasů a znovu potvrdili, že se jim v portlandské hale Rose Garden vůbec nedaří - od roku 1996 tady v základní části mají bilanci šesti výher a 24 porážek.

Famózní obrat předvedli hráči Sacramenta, kteří porazili Milwaukee 103:100. Sacramento hrálo třetí zápas ve třech dnech a v poločase prohrávalo už o 21 bodů. Z povedeného obratu mohl mít velkou radost nový trenér Sacramenta Keith Smart, který převzal mužstvo v den utkání. Klíčový hráč Kings Marcus Thorton za první půli dal pouze dva body, ale po změně stran jich nastřílel 25. Jeho spoluhráč Tyreke Evans přidal 26 bodů a 10 doskoků. Rozehrávač Milwaukee Brandon Jennings nastřílel 31 bodů, když trefil šest z 10 trojkových pokusů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články