Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Basketbalisté Prostějova dohrají sezonu se sníženými platy

Prostějov - Se sníženými platy dohrají závěr sezony basketbalisté třetího týmu ligové tabulky Prostějova. Vedení klubu sáhlo k tomuto kroku po vyřazení z evropských pohárů a ztrátě některých sponzorů. Prostějov nyní potřebuje z původního rozpočtu ušetřit dva až tři miliony korun.

BK Prostějov
zdroj: bkprostejov.cz

"Nepostoupili jsme do další fáze Vyzývacího poháru. Což je objektivní fakt, který se projevil na chování sponzorů. Situace není ideální ani v jiných klubech, celá společnost jde do recese," řekl předseda prostějovské správní rady Milan Matzenauer. Roční rozpočet prostějovského basketbalového klubu se pohybuje okolo 25 milionů korun. V této částce jsou vedle ligového mužstva započítány i náklady na 13 mládežnických týmů a odměny patnácti trenérů, kteří se o mládež starají.

"Hráčům jsem otevřeně řekl, že si nemohu dovolit, abych neměl na konci sezony v rozpočtu peníze na jejich mzdu. Do této situace nemůže klub dojít. Naše cíle zůstávají stejné, chceme hrát finále play-off. Tomu naše výsledky odpovídají," dodal Matzenauer. Nikdo v prostějovském klubu nekončí. Je ale otázkou, jak na změny zareagují hráči po poradě se svými manažery. "V průběhu týdne by se měla situace vykrystalizovat. Možná se jeden až dva hráči rozhodnou odejít," uvedl Matzenauer.

Basketbal na vrcholové úrovni se hraje v Prostějově osm sezon. V roce 2003 získal hanácký klub druholigovou licenci od sestupující Kroměříže a hned za rok postoupil do první ligy. V dosavadních sedmi ligových sezonách si basketbalisté Prostějova připsali čtyři druhá a tři třetí místa. Přesto v poslední době basketbal v Prostějově zaznamenal výrazný divácký úbytek. "Z tohoto pohledu mě nezájem městské populace uráží," posteskl si Matzenauer.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články