Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Chicago smazalo manko 19 bodů a zdolalo Atlantu

Chicago - Basketbalisté Chicaga porazili v NBA Atlantu 76:74, přestože prohrávali už o 19 bodů. K úspěšnému obratu zavelel v poslední části lídr Chicaga Derrick Rose. V Západní konferenci podruhé neuspěla Oklahoma, jež podlehla Portlandu 93:103.

Chicago - Atlanta
zdroj: ČTK/AP

Chicago za tři čtvrtiny nastřílelo pouhých 42 bodů a Atlanta vedla až o 19 bodů. Ve druhé čtvrtině hráči Bulls trefili pouze dvě z 21 střel z pole. Vítězný celek obranné bitvy zachránily pouze dvě věci: že se moc nedařilo ani střelcům Atlanty a hlavně nejužitečnější hráč uplynulé sezony Rose, jenž v poslední části nastřílel 17 ze svých 30 bodů. Rozhodující koš dal sedm sekund před koncem Luol Deng. "Dali jsme jim naději a to v této lize nemůžete udělat," řekl k obratu domácích kouč Atlanty Larry Drew.

Kobe Bryant dal zapomenout na svůj matný výkon z nedělního utkání s Denverem a 37 body dovedl Los Angeles Lakers k výhře nad Houstonem 108:99. Bryant ke zlepšené střelbě přidal i osm doskoků a šest asistencí. V poslední části vzal osud zápasu do svých rukou, když zlomil odpor soupeře sedmi body v řadě. Druhou hvězdou domácích byl pivot Andrew Bynum, který zaznamenal 21 bodů a 22 doskoků. Za Houston byl kousek od triple-double rozehrávač Kyle Lowry s 22 body, 10 doskoky a devíti asistencemi.

Podruhé za sebou prohrála Oklahoma, která nestačila na své palubovce na Portland 93:103. Domácí Thunder měli v první půli navrch, ale Portland otočil utkání ve třetí části a vedení už nepustil. Hvězdou zápasu byl hostující pivot LaMarcus Aldridge s 30 body a osmi doskoky. Klíčem k výhře pro Trail Blazers byla i dobrá práce při bránění Kevina Duranta, který sice dal 19 bodů, ale trefil jen osm z 26 střel. Oklahomě nestačil ani dobrý výkon dvojice Jeff Harden (23 bodů) a Russell Westbrook, který k 22 bodům přidal osm asistencí.

Překvapivě už třetí vítězství z pěti zápasů si připsal Cleveland, který porazil Charlotte 115:101. Na úterní výhře měla velkou zásluhu jednička draftu 2010 Kyle Irving, který stihl za pouhých 22 minut na hřišti 20 bodů a šest asistencí. Bobcats táhl D.J. Augustin s 26 body a devíti asistencemi, ale Charlotte se trápí v obraně, když poslední dvě utkání prohrálo dohromady o 53 bodů.

I bez klíčového hráče Zacha Randolpha dokázal Memphis s přehledem porazit Sacramento 113:96. Memphis se mohl opřít o výkon Rudyho Gaye, autora 23 bodů. Překvapením dne byl náhradník Grizzlies Sam Young, který obvykle nastupuje na křídle, tentokrát nahradil Randolpha pod košem, kde zaznamenal 20 bodů a sedm doskoků. Z poraženého týmu dobře zahrál nováček Jimmy Fridette, který dal 17 bodů, když trefil čtyři ze šesti trojkových pokusů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články