Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Pohár ČFbU vyhráli florbalisté Vítkovic a florbalistky Herbadentu

Praha - Florbalisté Vítkovic slaví premiérový zisk Poháru ČFbU, když ve finále v hale pražské Sparty na Podvinném mlýně vyhráli nad Chodovem 7:5. Vítěz domácího poháru získal poprvé prémii ve výši 100 tisíc korun a poražený finalista si připsal na konto 30 tisíc korun. Pohár florbalistek zůstává v Praze, Herbadent SJM Praha 11 ve finále porazil Liberec 9:2. Tým trenérek Karolíny Šatalíkové a Markéty Šteglové vyhrál Pohár ČFbU i pod předešlými názvy Tatran Střešovice či Děkanka Praha už posedmé za sebou. Hattrickem k tomu přispěla Eliška Krupnová. Herbadent získal prémii 50 tisíc korun, poražený tým převzal šek na 15 tisíc.

Florbalová extraliga
zdroj: ČT24

Vstup do utkání, jemuž předcházela minuta ticha k uctění památky zesnulého bývalého prezidenta Václava Havla, se vydařil Chodovu. Jendrišák vysunul Curneyho, který ve 41. vteřině otevřel skóre. Vítkovice po ubráněném oslabení vyrovnaly díky Vítovi Hrubému a po faulu na jeho bratra Lukáše ve 14. minutě otočil stav z trestného střílení Jelínek. O vyrovnání se postaral 94 vteřin před pauzou povedenou ránou Sýkora.

V druhé třetině zářil vítkovický Řezanina, který dvěma góly upravil na 4:2 a po snížení Curneyho z trestného střílení ještě zamířil do tyče a z dorážky vrátil Ostravanům dvoubrankový náskok Sova. Vzápětí ještě Lukáš Hrubý trefil horní tyč. Zvýšit se podařilo až Poláškovi, a když zkorigoval stav Jendrišák, odpověděl hned za sedm vteřin Vít Hrubý.

V úvodu závěrečné části v přesilovce dal naději Chodovu Kotlas a na rozdíl jediného gólu málem snížil Svoboda, ale jeho pokus zastavila tyč. Chodov mezitím držel gólman Binder, ale vítkovický Ciompa v závěrečné části neinkasoval vůbec.

Vítkovice, které mají na kontě čtyři mistrovské tituly v extralize, se tak staly v desátém ročníku čtvrtým vítězem Poháru ČFBU, když v první ročníku vyhrál 1.SC Ostrava, pak dvakrát vystoupal na trůn FBC Ostrava a pak šestkrát triumfoval Tatran Střešovice.

Mistryně a suverénky české scény Herbadent Praha vedly díky trefě Jarolímové a gólu Krupnové v přesilovce po první třetině 2:0. Liberec vyrovnal díky početním výhodám, když si nejdříve srazila balónek do vlastní sítě Jílková a pak skórovala Mlejnková. Ta pak trefila ještě horní tyč, od které se míček odrazil před brankovou čáru, načež z protiútoku vrátila 37 sekund před pauzou vedení Pražankám Jílková. Závěrečné dějství patřilo Herbadentu, který soupeřkám nastřílel šest branek, z toho čtyřikrát potrestal liberecké vyloučení.

"Zažily jsme neskutečný týden - mistrovství světa a teď ještě pohár před Vánocemi. Jsme za to šťastné, ale je pořad na čem makat," řekl útočnice Anet Jarolímová, jedna z osmi bronzových medailistek ze světového šampionátu v St. Gallenu v kádru Pražanek. "Liberec nás chvílemi i přehrával, naštěstí jsme daly ještě na konci druhé třetiny gól na 3:2. Nakonec to vypadá jako debakl, ale Liberec hrál fakt dobře," dodala Jarolímová.

Liberecká útočnice Michaela Mlejnková litovala, že její střela v závěru druhé části neskončila gólem. "Asi by se zápas vyvíjel trošku jinak. My jsme odehrály dvě třetiny dobře, ale třetí byla slabší. Nehrály jsme už moc do těla," prohlásila Mlejnková.

Finále Poháru ČFbU florbalistů v Praze:

1. SC Vítkovice - TJ JM Chodov 7:5 (2:2, 5:2, 0:1)

Branky: 8. a 38. V. Hrubý, 24. a 31. Řezanina, 14. Jelínek z trestného střílení, 32. Sova, 36. Polášek - 1. a 31. z trestného střílení Curney, 19. Sýkora, 38. Jendrišák, 41. Kotlas. Rozhodčí: D. Bartošek, M. Bartošek. Vyloučení: 3:0. Využití: 0:1. Diváci: 821.

Herbadent SJM Praha 11 - FBC Liberec 9:2 (2:0, 1:2, 6:0)

Branky: 17., 47. a 53. Krupnová, 14. a 48. Jarolímová, 40. Jílková, 52. Kotíková, 58. Billá, 59. Klímová - 27. vlastní Jílková, 37. Mlejnková. Rozhodčí: J. Kadlec, M. Kadlec. Vyloučení: 2:5. Využití: 5:2. Diváci: 316.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články