Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hráčky USK rozdrtily Kaunas 98:60

Praha - Basketbalistky ZVVZ USK Praha si připsaly šestou výhru v Evropské lize - doma na Folimance porazily Kaunas přesvědčivě 98:60. České mistryně si tak upevnily čtvrté místo ve skupině a udělaly další krok k postupu do play off. Další zápas sehrají svěřenkyně kouče Lubora Blažka až 11. ledna doma proti Valencii. Kaunas má po dnešku bilanci dvou výher a osmi porážek.

Utkání USK - Kaunas
zdroj: ČTK

Pražanky porazily Kaunas i ve čtvrtém vzájemném duelu a s litevskými šampionkami tentokrát neměly žádné slitování. Nedopustily vyrovnaný zápas jako v říjnu, kdy zvítězily "jen" o deset bodů. Hráčky USK rychle vycítily, že hlavně v obraně mají soupeřky velké slabiny. Hned pět z nich na konci zápasu slavilo dvouciferný střelecký zápis.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž z utkání USK - Kaunas

Za pět minut začaly vysokoškolačky hostům ve skóre utíkat daleko dopředu, Kaunas nutily k laciným ztrátám a v útoku využívaly otevřené pozice z rychlých přechodů. Osm domácích ztrát proti 22 Kaunasu zadělaly na konečný velký rozdíl. Od začátku zářily hlavně domácí rozehrávačka Penicheirová a především střelkyně Vítečková. Ta v prvním poločase minula jediný ze sedmi pokusů z pole a nakonec k triumfu přispěla 19 body.

Kaunas nevytáhl žádnou protizbraň. Zvlášť poté, co se jeho hráčkám přestala dařit střelba z dálky, díky které alespoň v úvodu držely krok. Když Frida Eldebrinková trojkou těsně před koncem poločasu zvýšila už na dvacetibodový rozdíl, sklopily litevské basketbalistky hlavu úplně.

USK se rozehrál až k exhibičnímu výkonu, ve druhém poločase se pochlubila velkou úspěšností z dálky Elhotová, ale hlediště tleskalo hlavně drzým akcím a neokoukaným asistencím Penicheirové. Na konci si odbyla premiéru v Eurolize Nečásková, která se dočkala i vstřeleného koše. Pražanky se dál hnaly na zteč, hnala je motivace, aby poprvé v euroligové sezoně pokořily hranici sta nastřílených bodů. Nakonec jim scházely dva.

ZVVZ USK Praha - Vici Aistes Kaunas 98:60 (31:19, 53:35, 77:42) Nejvíce bodů: Vítečková 19, Elhotová 14, Penicheirová a Miltonová-Jonesová 12, Montaňanová 11 - Kemezysová 18, Lichartovičová 11. Trestné hody: 14/12 - 16/10. Fauly: 14:8. Trojky: 8:8. Diváci: 1000.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články