Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Nymburk chce proti Soluni stvrdit postup v ULEB Cupu

Pardubice - Basketbalisty Nymburka čeká jedno z nejdůležitějších utkání sezony. V duelu 5. kola Evropského poháru ULEB potřebují doma porazit Aris Soluň, aby si definitivně zajistili postup do osmifinále a uhájili prvenství ve skupině. To potřebují, aby se v osmifinále vyhnuli favoritovi Chimki Moskva.

Nymburk (v červeném)
zdroj: isifa/VLP autor: Luboš Jeníček

V prvním vzájemném duelu vyhrál Nymburk na hřišti předního řeckého celku 64:55 a podobný výsledek by bral i tentokrát. "Je to nejdůležitější zápas za poslední dva tři měsíce. Vše ale máme ve svých rukou," řekl kapitán Ladislav Sokolovský. "Bude to hodně náročné, protože Aris se v posledních zápasech hodně zlepšuje," připomněl nedávnou ligovou prohru Arisu s hvězdným Olympiakosem Pireus o jediný bod 70:71.

Nymburk vyhrál úvodní tři zápasy v soutěži, ovšem v minulém kole doma prohrál s Rudupisem Prienai 80:83. Možná i proto, že hlediště v ČEZ Areně v Pardubicích zelo prázdnotou. Tentokrát však hráči českého mistra doufají, že jim diváci pomohou. "Když vyhrajeme, přivedeme atraktivní soupeře, a proto, aby mohli lidi chodit i na soupeře zvučných jmen, musejí nám přijít na pomoc už od šesti večer," vyzval fanoušky křídelník Pavel Pumprla.

Nymburk od porážky s Rudupisem odehrál dvě utkání v české lize. Ústí nad Labem porazil 92:71, v sobotu se pak trápil s Opavou, když šetřil některé opory. Přesto vyhrál 79:72. Z posledních 13 soutěžních zápasů tak má 12 výher a jedinou porážku. V rámci zápasu dojde k slavnostnímu ocenění kadetů do 16 let za jejich stříbrné medaile ze srpnového mistrovství Evropy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články