Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Pardubice ve Vyzývacím poháru porazily Prostějov 98:84

Pardubice - Basketbalisté Pardubic porazili v pátém kole Vyzývacího poháru ligového konkurenta Prostějov 98:84 a před posledním kolem si vypracovali solidní vyhlídky na jedno ze dvou postupových míst ze skupiny C. V tabulce jsou nyní třetí za Hanáky jen vinou mírně horšího celkového skóre, v prvním vzájemném zápase ale prohráli jen o šest bodů, takže mají lepší vzájemnou bilanci. V posledním kole navíc budou hrát na palubovce zatím stoprocentně neúspěšné Hoverly, zatímco Hanáci pojedou k lídrovi skupiny Roanne.

BK Prostějov
zdroj: bkprostejov.cz

Pardubičtí si už v první čtvrtině vypracovali dvouciferný náskok a jejich rychlá hra platila na soupeře i v dalších fázích zápasu. Na začátku druhé půle už vedli 57:37 a jejich vítězství neohrozila ani následná jedenáctibodová šňůra soupeře.

Východočeši kontrovali deseti body za sebou, postupně vedli až o 22 bodů (72:50) a hosté, kteří v utkání propadli v obraně a v doskakování, v závěru jen díky tříbodové střelbě zmírnili debakl.

"Klíčové bylo, že jsme dokázali hrát rychlý basketbal. Dali jsme spoustu košů z rychlých protiútoků a důležitý faktor byl i to, že jsme zcela vyhráli bitvu na doskoku, takže jsme se dostávali i do druhých šancí. Naopak Prostějovu jsme jich příliš nedávali," uvedl na klubovém webu domácí trenér Jan Slowiak.

Pardubice - Prostějov 98:84 (29:18, 53:35, 72:52)

Nejvíce bodů: Hampton 22, Arnold a Muirhead po 14, Pospíšil 13 - Eitutavičius 21, Peterson 18, Smith a Švrdlík po 8. Rozhodčí: Kokainis (Lot.), Jokič (Č. Hora), Rodriguez (Něm.). Trestné hody: 28/22 - 16/13. Fauly: 20:27. Trojky: 6:7. Diváci: 750.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články