Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Prostějovské volejbalistky prohrály v LM s Curychem 1:3

Prostějov - Prostějovské volejbalistky prohrály v druhém kole Ligy mistryň doma s Curychem 1:3 po setech 21:25, 12:25, 25:15 a 15:25. Po úvodní pětisetové porážce v Kazani tentokrát svěřenkyně trenéra Miroslava Čady nezískaly ani bod a uzavírají tabulku skupiny C. Příští zápas Ligy mistryň odehrají prostějovské volejbalistky v úterý 13. prosince v Sopotech.

Anna Velikiy - izraelská posila Prostějova
zdroj: ČT24

"Hlavní rozdíl byl dnes na bloku. My jsme těžko bránili především Mihajlovičovou, naopak v naší útočné činnosti jsme byli horší," řekl Čada. "Pod tlak jsme soupeřky dostali jen v třetím setu podáním," dodal.

Úvod vyšel švýcarskému týmu, který si v obraně pečlivě hlídal zejména Popovičovou. I když Prostějov dokázal vyrovnat, v koncovce setu doplatil na několik nepřesností. Výtečně blokující hostující celek vládl i v druhé sadě, domácí smečařky marně hledaly způsob jak dostat míč na zem. Vzešla z toho drtivá prohra rozdílem 13 bodů, s kterou se české mistryně setkávají jen velmi zřídka.

Volejbalistky Prostějova
zdroj: ČT24

Třetí set byl pravým opakem. Prostějov přitlačil na podání, domácí hráčky se začaly prosazovat i v útoku a vyhrály jasně 25:15, jenže po proměněném setbolu se vývoj zápasu zase vrátil do starých kolejí. Curyšská obrana toho soupeřkám dovolila pramálo a hostující celek si nakonec odvezl tři body i díky nevídaným 21 blokům.

"Jediná naše šance byla hrát rychleji. Smečařky byly dost bezradné, chtěly to zahrát silou za každou cenu, a to proti takovým kompaktním blokům nejde," prohlásil Čada. Také smečařka Helena Horká si průběh zápasu představovala poněkud jinak. "Dobře blokovaly, bylo těžké se prosadit. Nevěděly jsme si rady," uznala.

Modřanská Prostějov - Voléro Curych 1:3 (-21, -12, 15, -15)

Rozhodčí: Lungu (Rum.), Jovanovič (Slovin.). Čas: 95 min. Diváci: 1300.

Sestava a body Prostějova: Horká 18, Monzoniová 1, Popovičová 13, Veliká 11, Hrončeková 4, Smáková, libero Chlumská - Kubínová, Soaresová, Tomašeková 3, Artmenková.

Je nám líto, video expirovalo.
VK Modřanská Prostějov - Voléro Curych
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články